Monika Knispel

Monika Knispel

Hallo, mijn naam is Monika en ik woon samen met mijn man, twee kinderen en 3 Tibetaanse Mastiffs in Nijmegen. In 1990 ben ik bekend geworden met de Tibetaanse Mastiff en sindsdien is mijn liefde voor het ras gebleven. In 2000 hebben wij onze eerste herplaats Tibetaanse Mastiff Holy in huis opgenomen. In 2003 volgde weer een herplaats TM Tsjering. In 2007 hebben wij een TM reu Norbu en in 2008 een TM teef Kaya geïmporteerd uit Ierland. Onze twee oudste dames zijn inmiddels helaas overleden.

In de afgelopen jaren heb ik verschillende kennels in Nederland en Europa bezocht om de diversiteit te zien en te ervaren. Ook vind ik het leuk om met fokkers en eigenaren te praten over de Tibetaanse Mastiff, type, fokplannen en bloedlijnen. Het is opmerkelijk hoeveel diversiteit qua uiterlijk en qua gedrag er onder de Tibetaanse Mastiff is.

In 2012 hebben wij ons bij de Raad van Beheer officieel als kennel Chepodokhyi geregistreerd en in 2013 is ons eerste nest TM's geboren. Komend fokseizoen 2014-2015 plannen wij ons tweede en tevens laatste nestje van onze teef Kaya.


Bijdragen van Monika Knispel

Chepodokhyi Moonshine, Dawa

Chepodokhyi Moonshine, Dawa

Teef, black & tan en geboren in 2013.

Kaltekhan Dream Lover, Norbu

Kaltekhan Dream Lover, Norbu

Tibetaanse Mastiff, black & tan geboren in 2007

Kaltekhan Purple Raindrops, Kaya

Kaltekhan Purple Raindrops, Kaya

Teef, black & tan en geboren in 2008