H Schrijver

H Schrijver

Hallo,
Fijn dat u mijn pagina bezoekt.
Ik ben Hedwig Schrijver en ik heb al mijn hele leven honden. Ik ben actief op tentoonstellingen en wij fokken af en toe met verantwoorde combinaties Tibetaanse Terriërs . Ik ben ben in het bezit van het diploma Algemeen Kynologische kennis, het diploma Vakbekwaamheid Honden en Kattenbesluit, en ben voedingsdeskundige. Mijn man en ik hebben een door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied geregistreerde kennel en sinds 2010 een internationaal erkend gedrag- en opvoedcentrum: Dog Discipline.
ik ben een enorme liefhebber van de Tibetaanse terriër
Deze kleine kameraad houdt van mensen, is levendig, uitgaand, vrolijk, moedig, waaks, attent, intelligent, vriendelijk en vredelievend. Ze kunnen goed met andere huisdieren omgaan zoals katten of konijnen. Ze doen graag alles mee met het gezin. Ze zijn graag bij kinderen, zijn dan niet kleinzerig en zullen nooit agressie vertonen. Vervelende situaties zullen ze mijden en ze laten zich zelden met vreemden in. Binnenshuis is de Tibetaanse terriër een rustige hond en kan makkelijk uren voor de open haard vertoeven. Als de Tibetaanse terriër erop getraind is kan hij prima overdag alleen zijn. Zeker als puppy is het belangrijk de hond af en toe een uurtje alleen te laten. Zijn blaf is uniek; het neemt in volume en toonhoogte toe naarmate hij langer blaft. Ze staan echter niet bekend als "keffers". Zijn uiterlijk kan de schijn hebben van een troeteldier, maar voor een herdershond tamelijk klein van stuk, fysiek en psychisch gezien is het een sterke, stoere hond die vol bewegingsdrang zit. Hij heeft niets van het stereotiepe gedrag van een terriër wat hij ook niet is.
De lange vacht en de brede, platte en ronde voeten zijn de meest ongewone kenmerken van de Tibetaanse terriër. Ze staan plat op de voetzool en dit zal je niet bij een ander ras aantreffen. Het is ideaal in de sneeuw omdat het natuurlijke snowboots (sneeuwschoenen) zijn.Bijdragen van H Schrijver

Bindu

Bindu

Bindu was in Utrecht beste teef van het ras CAC/CACIB en Goes 2 keer beste openklas teef en 2 keer reserve CACIB.