vorige pagina.

Commando stop aan de hond leren

Commando stop aan de hond leren

Het commando stop is een commando dat je eenvoudig aan de hond kunt leren, zeker als je hier van pup af aan mee bezig gaat zijn. Het commando kan worden aangeleerd bij bijvoorbeeld het eten of het oversteken van de weg. Het is puur een waarschuwing voor de hond van pas op, let op, en als je het commando vrij geeft mag de hond weer verder gaan, met lopen of met eten bijvoorbeeld.

Voordelen van het commando stop voor de hond

Als de hond het commando stop goed kent kun je voorkomen dat de hond zomaar de weg over gaat steken, zomaar iets op gaat eten op straat, de bak met brokken zomaar naar binnen schrokt, etc. Je kunt de hond op deze manier netjes leren wachten en als hij dan het commando vrij krijgt weet de hond dat hij weer verder mag gaan. Het kan zijn dat je voor het eten van de hond bijvoorbeeld nog even wat klaar wilt zetten of er nog wat olie over wilt doen wat goed kan zijn voor de huid. Dan is het een goed teken dat de hond even moet wachten en aan de hand van het commando stop kan de hond wachten tot de olie er over heen zit. Je kunt aan het commando stop ook zit koppelen. De hond weet dan dat hij bij dat commando moet gaan zitten, en als je vrij zegt dan mag hij weer door gaan. Dit commando kan bij veel situaties handig zijn en ingezet worden. 

Stappenplan commando stop leren

Je wilt de hond het commando stop leren, dit is eenvoudig te leren als je ook consequent bezig bent, probeer het maar eens aan de hand van dit stappenplan:

  • Neem een brokje in de hand en leg dat voor de hond neer. Zorg dat hij het niet bij kan en zeg stop. 
  • Als de hond dan netjes gaat zitten beloon je hem door vrij te zeggen en door hem twee brokjes tegen. De hond ziet hierdoor in dat als hij gaat wachten hij twee in plaats van een brokje gaat krijgen. 
  • Als dat goed gaat zorg je dat de hond het brokje bij kan en roep je stop, dan leg je jouw hand er op en als je vrij zegt mag de hond het brokje pakken.
  • Als dit goed gaat doe je het zonder je hand en zorg je er voor dat je het brokje wel af kunt dekken voordat de hond het gaat pakken (het kan zijn dat de hond er teveel zin in heeft en het toch probeert te pakken).
  • Dit kun je oefenen totdat de hond bij stop meteen gaat zitten en blijft wachten op het commando vrij.

Het commando vrij is hierbij belangrijk, de hond weet dan wanneer het commando af is gelopen. Daarnaast wordt het commando ook bij veel andere oefeningen gebruikt waardoor de hond weet wanneer de oefening is afgelopen.

Forum

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden