vorige pagina.

Hond thuis trainen

Hond thuis trainen

Heb je een fijne tuin, dan is dat een prima plek om de eerste oefeningen met je hond te doen. Er is minder afleiding dan op straat en op de hondencursus. En niet op de laatste plaats het is erg dichtbij en dus kun je enkele keren per dag een oefening trainen. Eens per week op de hondencursus is echt niet voldoende. Train daarom je hond ook thuis!

Trainen 

Je kunt je natuurlijk beperken tot het trainen van je hond thuis en geen hondencursus gaan volgen. Prima, als je al verschillende honden hebt opgevoed kun je dat ook best zelf. Je mist wel het spelen van jouw hond met andere honden en de tips van de instructeur, want elke hond is toch weer anders. Zoals ook elk ras zijn eigen karakterkenmerken heeft. Het is best mogelijk om deze zaken zelf aan te vullen: je laat je hond in de buurt spelen en je leest boeken over jouw speciale ras.
Heb je een baan met onregelmatige diensten dan is het best moeilijk om een vaste avond vrij te maken voor een hondencursus.

Spelen 

Je gaat dus zelf met je hondenmaatje aan de slag. Zorg ervoor dat je regelmatig traint met je hond. In het begin niet te lang achter elkaar. Bouw de tijd van training op. In het begin is spelen met je hond van het grootste belang. Een pup heeft behoefte aan aandacht, spel en voldoende rust (natuurlijk ook eten en drinken).

Spelenderwijs kun je een pup al veel leren. Je laat hem bijvoorbeeld niet in je handen bijten met zijn scherpe melktandjes, maar geeft hem een alternatief, een speeltje dat geheel veilig is om flink in te bijten. Speel met de bal en leg deze weg als jij wilt stoppen. Zo leert de hond dat jij bepaalt wat er gebeurt. Als je met een bal speelt, laat de pup dan niet onbeperkt achter de bal aan rennen. Teveel belasting is niet goed, vooral al die draaiende bewegingen die worden gemaakt tijdens het weglopen en weer terugkomen. Een pup geeft namelijk niet altijd zelf aan wanneer hij doodmoe is.

Oudere hond 

Bij een wat oudere hond kun je trainen wat je belangrijk vindt. De gewone commando's zijn altijd handig als een hond die kent: zit, af, volg en blijf. Dit zijn de meest gebruikte. Met deze zul je dan ook waarschijnlijk beginnen bij een pup.
Je hond luistert hier goed naar, je hebt een fijn maatje erbij. Maar jij wilt meer!
Je hebt bijvoorbeeld een heel atletisch gebouwde hond. Niets weerhoudt je ervan deze hond extra te trainen: behendigheid bijvoorbeeld. Dat is ook plezier voor twee. Je hond gaat als een speer en houdt de baas dat nog wel bij?

Zo zijn er nog andere zaken die je extra kunt trainen, apporteren, zoeken, zwemmen, aan de fiets lopen, voedsel weigeren van vreemden. Heb je een hele harde werker dan kun je met je hond al deze zaken aanpakken. Zo krijg je een hond, die zich niet verveelt. Hij wordt uitgedaagd.
Het komt het gedrag van de hond ten goede als hij wordt geactiveerd en gestimuleerd. Je zult geen luie hond krijgen, maar een hond die graag werkt voor zijn baas. 

Forum

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden