vorige pagina.

Hond zindelijk maken

Hond zindelijk maken

Nadat je een hond hebt aangekocht, is waarschijnlijk een van de eerste dingen die je wil dat de puppie zindelijk wordt. Je kan meteen beginnen met het zindelijk maken van de jonge hond. Lees verder voor tips en trucs om je puppie zo snel mogelijk zindelijk te maken.

Zindelijk maken

Hoera, de nieuwe pup is gearriveerd. Wat een schatje! En wat een verandering zo'n kleine hond in huis. Echt iets om rekening mee te houden. Hopelijk wist je dat al voor je aan een pup begon.

Laat de pup eerst eens rustig wennen aan zijn nieuwe omgeving. Voor jou is het een grote verandering, maar wat denk je dat het voor impact heeft op de pup, om ineens bij zijn moeder weggehaald te worden. Ook hij heeft tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie en de nieuwe mensen om zich heen,hoe lief ze ook voor hem zijn, in het begin zal hij zijn moeder en oude plek missen. Heb dus niet meteen allerlei hoge verwachtingen, bouw alles rustig op.

Zindelijk worden hoe pak ik het aan? 

Het eerste dat je aan wilt pakken is meestal het zindelijk worden. Dat is heel logisch.
Je wilt dat je hond zijn behoeften doet op een plek waar jij dat wilt. Dus niet in zijn bench of elders binnenshuis maar buiten in de tuin op een plek die jij hem aanleert of op een uitlaatplaats van de gemeente. Dit laatste komt pas later als de hond wat ouder is en zijn entingen heeft gehad. Op een hondenuitlaatplaats kan jouw hond door overal aan te snuffelen een ziekte oplopen. Laat je hond eerst geënt zijn en wat meer weerstand hebben voordat je die plaatsen met de hond bezoekt.

Een hond zindelijk maken kan op verschillende manieren. Zorg er in elk geval voor dat de hond op tijd naar buiten kan. Werk je de hele dag dan is het niet verstandig een pup te nemen. Je start dan al erg moeilijk. In het begin moet een pup namelijk erg vaak naar buiten om te plassen. Kun je niet constant thuis zijn of ga je even weg voor een boodschap (een pup moet namelijk tevens leren om alleen te kunnen zijn voor een kortere tijd in het begin) leg dan een krant in de bench zodat de pup zijn eigen plek niet hoeft te bevuilen. Geen enkele hond bevuilt graag zijn eigen plek.

Plassen 

Heeft de hond geslapen, dan zet je hem meteen daarna buiten en wacht tot hij heeft geplast, ja ......ook als het regent! Prijs hem uitbundig, een pup leert snel en heeft snel door dat dit gedrag iets oplevert: spelen met het baasje of een hondenkoekje.
En doe NIET zoals vroeger werd geadviseerd:" haal hem met de neus door zijn" plasje.
De hond zal dan niet snel meer plassen in de buurt van de baas. Straf de pup niet voor een ongelukje in huis.
Het klaarleggen van kranten in je huis is een goed hulpmiddel, maar bouw dit weer zo snel mogelijk af. Je hond mag er geen gewoonte van maken.

In het begin is het erg belangrijk tijd te maken om de hond zindelijk te krijgen, maar je plukt er daarna vele jaren de vruchten van. Een hond gaat op den duur zelf aangeven als hij moet plassen door bij de deur te gaan zitten , te piepen of te blaffen.

Forum

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Hond zindelijk maken Hond zindelijk maken

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden