vorige pagina.

Hondenspeelgoed

Hondenspeelgoed

De hond heeft eigen speelgoed net als de kinderen, maar het is belangrijk te weten wie de baas is en wanneer de hond mag spelen. Dit bepaalt de baas namelijk en niet de hond. Je blijft de baas door het speeltje van de hond weg te leggen als jij bepaalt dat het spelen is afgelopen.

Geschikt hondenspeelgoed

Voor kinderen is er een enorm assortiment van speelgoed. Zoveel is er voor de hond gelukkig niet. Maar toch als je in een dierenspeciaalzaak rond snuffelt vind je erg veel leuke attributen voor de hond. Een touw, een bal, een ring, een kong, (een rubber speeltje waarin je koekjes kunt stoppen of een andere lekkernij die de hond er op een moeilijke manier uit kan halen) enz.

Let wel altijd op of een speeltje veilig is voor jouw hond. De strenge veiligheidseisen voorkomen al veel ongelukken, maar niemand kent jouw hond zo goed als jij. Jij weet of jouw hond een echte sloper is, die echt alles kapot krijgt. Koop het speeltje dat je veilig acht en zelf leuk vindt, want daarmee kun je de hond ook vaak enthousiast krijgen. Ga maar eens in de tuin werken en zie hoe jouw hond takken meesjouwt en de tuin omploegt, gaten graaft en bomen snoeit. Ook dat zijn beloningen voor de hond, voor hem is het spel als je samen buiten bezig bent.

Terug naar echte hondenspeeltjes. Bijna elke hond heeft een favoriet speeltje. Je hoeft echt geen 10 speeltjes te kopen, of vind jij dat zelf misschien leuk? Het favoriete speeltje kun je gebruiken als beloning nadat je met je hond oefeningen hebt gedaan. Natuurlijk is spontaan met hem gaan spelen nooit teveel. Leg het speeltje wel weg als je stopt. De hond moet dit niet steeds tot zijn beschikking hebben. Jij bent de baas, jij bepaalt wanneer en tot hoelang je samen speelt.

Een heel andere vorm van spel is een zogenaamd circuit dat je kunt uitzetten voor de hond. Je gebruikt pionnen, een tunnel, een loopplank enz. Leer eerst het ene goed aan voordat je met een volgende begint. Weet de hond wat van hem wordt verwacht dan kun je een heel circuit doorlopen. Trim je met hem mee?

Wie is de baas?

Jij natuurlijk! Voor een hond is een goede baas erg belangrijk. Een goede baas heeft een zelfverzekerde hond. De hond vertrouwt op jou en andersom. Als jij er bent is de hond niet bang en volgt goed de commando's op. Hij zal steeds met zijn aandacht op jou gericht zijn. Hij werkt graag voor je. Een hond heeft een echte baas nodig, die hem zegt wat hij mag en wat niet. Eenmaal aangeleerd gedrag zal hij levenslang volhouden. Een consequente aanpak is van essentieel belang om een fijne hond te hebben en te houden.

Speelgoed opruimen

Het is belangrijk dat het speelgoed van de hond niet overal rondslingert. Alleen als er gespeeld gaat worden, wordt het speeltje gepakt. Je voorkomt zo, dat de hond agressief wordt als een klein kind zijn speeltje pakt, hij kan dit zich niet toe eigenen als je de boel telkens opruimt. En je bepaalt zo ook wanneer het spel begint en wanneer het eindigt.
Ook om hygiënische redenen moet je de speeltjes opruimen. Een peuter zal een ring van de hond net zo gemakkelijk in zijn mond stoppen als zijn eigen bijtring.

Forum

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Hondenspeelgoed

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden