vorige pagina.

Hondenspeeltjes

Hondenspeeltjes

Een hond heeft net als een kind af en toe speeltjes nodig om plezier te maken. Hondenspeeltjes zijn hier ideaal voor. Er zijn veel speeltjes beschikbaar in de winkel. Zijn er echter ook gevaren voor de hond? Je leest het in dit artikel.

Speeltjes geven aan de hond

Je hond is een kameraad om heerlijk mee te wandelen. Ook zul je er vaak mee spelen. Het is erg goed als je hond zijn eigen speeltje heeft. Hij mag niet in jouw spullen bijten, of spelenderwijs in je handen. In het begin, vooral als de pup nog melktandjes heeft zul je menig scherp tandje voelen. Probeer dit je pup af te leren door telkens als hij jou bijt een speeltje in zijn bekje te geven. Een touw of een balletje zijn leuke speeltjes. Als je gaat touwtrekken, denk er dan goed aan dat je niet te hard trekt. Je hond geeft zijn speeltje niet graag af en zal koste wat kost vasthouden. Daarom moet jij denken aan zijn gebit. Leer je hond het commando: los, dan kun jij bepalen wanneer het spel is afgelopen.

Spelletjes 

Er zijn veel leuke spelletjes te koop: de kong een rubber speelgoed, waarin je brokken kunt stoppen of een andere lekkernij die de hond er zelf uit moet halen door te likken of door de kong met zijn neus te bewegen of er met zijn poot tegen aan te slaan.

De bal en het touw zijn reeds genoemd. Er zijn echter nog zoveel meer speeltjes te koop. Ga eens naar de dierenspeciaalzaak en snuffel eens rond. Jij kent je hond en weet wat hij leuk vindt. Zo niet dan probeer eens wat dingen uit. Het is erg leuk te zien hoe je hond ontdekt hoe hij met bepaalde zaken kan spelen.
Er zijn zelfs aparte spelletjes voor hele slimme honden. Denk je nu dat je hond niet zo slim is probeer het eens uit en sta er versteld van wat hij allemaal kan.

Speelattributen 

Dan zijn er ook nog de grote speelattributen, zoals een tunnel, een soort wip waar de hond in het midden moet stilstaan waarna de plank omlaag gaat en hij verder kan lopen. Het leren om een bepaald traject te lopen wat is afgezet met pionnen waar de hond eventueel met de baas omheen moet slalommen enz. Samen met je hond kun je hieraan veel plezier beleven. Je kunt natuurlijk ook zelf spellen bedenken, bijvoorbeeld iets met water. Als je hond van water houdt kun je hem iets uit het water laten halen en terugbrengen denk aan een stok. Springen voor de meer atletisch gebouwde honden. Apporteren, dingen zoeken, allemaal leuke spellen om de hond alert te houden. Let eens op hoe slim jouw hond is, maar dan moet hij wel de kans krijgen het te laten zien. Schaf wat leuke speelattributen aan voor de hond en hij kan er weer even tegenaan samen met jou!

Als je je in deze spelletjes verdiept zul je merken dat je eraan verslaafd raakt, zo leuk is het om samen met je hond te werken en te spelen. Daarna is het zaak om heerlijk samen uit te rusten. Je houdt er allebei een voldaan gevoel aan over.

Forum

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden