vorige pagina.

Hondenspelletjes

Hondenspelletjes

Er zijn spelletjes met de hond die hij erg leuk vindt. Hij kan touwtrekken en verstoppertje doen. Maar wat vindt jouw hond leuk?
Daar kom je zo achter als je je hond maar genoeg uitdaagt met diverse spelletjes. De ene hond doet niets liever dan apporteren terwijl de andere hond graag touw trekt.

Wat past het best bij jouw hondenras? 

Je moet eens lezen over jouw hondenras en wat het karakter is, de eigenschappen zijn en dan kijken of je die zaken ook terug ziet bij je eigen hond. Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Maar er zijn toch wel specifieke eigenschappen te zien. Honden die graag zwemmen, honden die graag speuren enz. Het is wel leuk deze eigenschap uit te buiten, er iets mee te doen. De hond wordt dan met zijn sterke eigenschappen geconfronteerd.
Bouw dit uit, het komt het geheel van de hond ten goede. Hij zal zich na gedane arbeid voldaan voelen en tevreden inslaap vallen. Het is voor de baas genieten als zijn hond gedreven bezig is. Het is ten slotte toch het teamwerk dat het resultaat geeft.

Zo kun je kleine kinderen al jong leren spelen met de hond (blijf er wel altijd bij). Dat zal de band zeker versterken. Je hoeft je hond niet altijd te belonen met een koekje. Met hem spelen is een veel grotere beloning. Tevens is dat spelen voor beide partijen zeer zinvol. Doe het wel met je volle aandacht. Ga niet sms'en zodat je vergeet waarmee je bezig bent. Je hond blijft niet eindeloos met zijn balletje wachten (of misschien toch wel?).

Lichamelijk moe worden

Een mens wordt lichamelijk moe van lichamelijke inspanning zoals zwaar werk of sporten. Ook een hond kan lichamelijk moe worden, bijvoorbeeld na een lange fietstocht (voor de duidelijkheid: de baas fietst en de hond loopt naast de fiets). Als hij heeft gerend en gezwommen, als hij in de tuin mee heeft gewerkt aan het snoeien (doorbijten) van afgezaagde takken, na het graven van een reusachtig gat enz. Na een eindeloos balspel. Let op bij dit laatste. Je hond speelt erg graag en blijft doorgaan zolang jij de bal blijft weggooien. Put hem niet uit, zorg voor water in de buurt en las een pauze in, zeker als het warm weer is moet je ervoor zorg dragen dat je hond niet uitgeput of oververhit raakt.

 

Geestelijk moe worden van de hond

Er bestaan spelletjes waarbij de slimheid van de hond een rol speelt. Het is geen brute kracht of uithoudingsvermogen wat bij andere spelletjes vaak het geval is, maar de slimheid staat centraal.
Kijk in de dierenspeciaalzaak eens naar dergelijke spellen en je zult versteld staan wat er allemaal te koop is: de dog tornado, de dog trigger, dog activity, de dog box. Allemaal spelletjes waarbij de hond zijn neus en poten moet gebruiken om het koekje of de andere lekkernij bij te kunnen. Jij moet zelf ook het geduld kunnen opbrengen om hem niet te snel te helpen.
Het is zo leuk dit eens uit te proberen bij je hond. Je staat versteld van zijn vindingrijkheid!

Forum

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden