vorige pagina.

Hondenvoer

Hondenvoer

Welk hondenvoer is nu het beste voor mijn hond? In dit artikel vind je een aantal tips over hondenvoeding. Kies het juiste hondenvoer voor uw hond!

Hondenvoer vroeger

Tientallen jaren geleden aten de honden de restjes van de tafel, oud brood met karnemelk of aardappelen die over waren. Er waren geen zakken hondenbrokken of zakken met hondendiner. In oude films zie je honden uit vuilnisbakken eten. De meeste honden waren broodmager. Niet zo gek, als je bedenkt, dat de mensen zelf nauwelijks genoeg te eten hadden. En in bijna ieder gezin was wel een hond aanwezig. Hij liep rondom het huis, of ging verder weg. De hond was er gewoon, maar kreeg niet de zorg en aandacht die we nu aan ons huisdier geven.

Goede hondenvoeding van tegenwoordig

Nu nemen mensen een hond als ze er tijd en geld voor hebben, een veel bewustere keuze dus. De hond telt ook echt mee. We houden rekening met hem. Gaan wij op vakantie en kan hij niet mee, dan wordt voor de hond een pension geregeld. Is hij ziek dan gaan we naar de dierenarts. En natuurlijk geven we hem altijd vers water en een goede maaltijd.

Brokken of diner?

Je koopt een puppy en de eerste tijd geef je hem de brokken die de fokker hem gaf. Wat later kun je veranderen van voer, hoeft niet natuurlijk. Als je verandert doe dat dan geleidelijk. Je mengt de bekende brok met een handjevol van de nieuwe brok. Dit handje vol wordt een beker, anderhalve beker enz. totdat de nieuwe brok de oude helemaal heeft vervangen. Houd de ontlasting goed in de gaten. Bevalt de nieuwe brok, dan blijf je daarbij. Ga niet teveel van voer wisselen.

Sommige honden zijn gevoelig daarvoor en kunnen diarree krijgen. Je weet bij teveel wisselingen ook niet of de hond de juiste bouwstoffen binnenkrijgt. Er wordt goed aandacht besteed aan hondenvoer. Toch kan het zijn dat jouw hond speciaal voer nodig heeft. Bijvoorbeeld bij een allergie (ja, dat kan bij honden helaas ook). De dierenarts is dan de aangewezen persoon om jou daarbij te helpen en te adviseren. Dierenspeciaalzaken weten ook enorm veel over voer en dieren, maar sommige zaken horen bij de dierenarts thuis.

Wat ga je geven aan jouw hond, die alles mag eten, brokken of diner? Jij beslist voor de hond. Een lekker knapperige brok of voer vermengd met lauw water. Sommige baasjes denken dat ze af moeten wisselen. Dat is echter niet nodig. Is een hond gewend aan brokken dan is diner vreemd voor hem en andersom ook. Een hond met een goed gebit kan heerlijk kauwen op zijn brok. Zorg wel dat hij altijd vers water bij kan. Dit geldt trouwens ook als de hond diner eet in plaats van brokken.

Koop het hondenvoer in grote verpakkingen, dat scheelt je veel geld. Het hondenvoer moet je wel goed afgesloten kunnen bewaren. Zeker bij heet weer. Geef nooit hondenvoer waarvan de datum is verlopen. Verdeel de porties over twee keer per dag. Op het pak of de zak van het hondenvoer staat hoeveel de hond per dag moet eten. Dit zijn echter gemiddelden. Jij weet zelf of je een actieve of knuffelhond hebt en pas daar de hoeveelheid eten op aan.

Forum

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden