vorige pagina.

Oefenen met de hond

Oefenen met de hond

Oefenen met de hond is goed voor zowel de hond als het baasje. Het zorgt namelijk voor een band tussen beiden. Daarnaast zijn oefeningen met de hond goed voor het aanleren van handelingen bij de hond.

Oefenen met de hond zorgt voor goed gedrag

Een hond die uitgedaagd en gestimuleerd wordt zal een geheel ander gedrag vertonen dan een hond die de hele dag "moet" slapen omdat hij de hele dag en vaak ook `s avonds alleen is. Bezint eer gij begint, geeft duidelijk aan dat je er goed over moet nadenken voordat je een hond aanschaft. Hoeveel tijd kun je aan hem besteden? En breng jij die discipline ook op, ook bij slecht weer. Twijfel je daarover, wacht dan nog even voordat je tot de koop van een hond overgaat. Neem dan een knuffel!

Meerwaarde huisdier

Ben je er echter van overtuigd dat een huisdier met name een hond van zoveel meerwaarde is voor jouw leven en kun je jezelf dwingen om tijd met je hond door te brengen dan maak je een goede start. Het woord dwingen wordt vanzelf vervangen door het graag tijd doorbrengen met je huisdier. Het is dan geen moeten meer, het hoort bij het ritme van de dag. Het geeft je een prima dagindeling, een goed gevoel omdat de hond je nodig heeft.

Je voelt geen belemmering door de hond als het goed is, maar een goede aanvulling van jouw dagbesteding. Je oefent de basis commando's met je hond, zodat hij geen vervelend gedrag vertoont in bepaalde situaties of bij anderen.

Als de hond weet wat van hem wordt verwacht, dan kun je er op rekenen, dat hij goed gedrag laat zien. Dit moet wel getraind worden. Deze trainingen, het samen bezig zijn schept een band, een prima band tussen hond en baas. Dus niet alleen het resultaat is erg fijn, maar ook de weg daarheen geeft veel voldoening.

Problemen met het oefenen van je hond?

Het is erg prettig als je met je hond overal terecht kunt zonder dat hij problemen geeft. Hij blijft bijvoorbeeld rustig liggen op een terras waar veel vreemde mensen passeren. Hij pikt geen eten van een gedekte tafel. Hij rent niet achter alles aan wat beweegt enz.
Het kost je veel tijd om deze zaken allemaal onder de knie te krijgen, maar je krijgt een fijne hond door de trainingen. Daar heb je jarenlang plezier van. De hond zelf trouwens ook. Hij wordt een zelfverzekerde hond, die weet wat hij mag en wat niet. Hij weet wat van hem wordt verwacht en zal sommige zaken uit zichzelf al goed doen. Een hond is erg slim en doet soms al dingen voordat het commando komt: het wordt dan een gewoonte.

Iedereen zal jou en je hond bewonderen en graag zien komen. Jullie veroorzaken immers geen last. Hierbij geldt jong geleerd is oud gedaan. Ook al kent de hond alle commando`s en weet hij wat er van hem verwacht wordt, toch is het heel zinvol en leuk om allerlei commando`s en situaties te blijven oefenen, of om ze in elk geval regelmatig terug te laten komen als een spel en je hond zal een 10 voor gedrag krijgen, wat jullie samen hebben verdiend.

Forum

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden