vorige pagina.

Amerikaanse bulldog

Amerikaanse bulldog

De Amerikaanse Bulldog is een atletische , temperamentvolle stabiele middelgrote tot grote hond die grote kracht ,snelheid en zelfverzekerdheid uitstraalt. Het totaalbeeld is dat van oplettende en intelligente hond. Het stoere en krachtige maar compacte lichaam is bij de reuen karakteristiek gespierder en geblokter dan bij de teven die wat fijner gebouwd zijn.
Er worden twee types onderscheiden, het classic type die wat grover en massiever is en het standaard type een slanker atletische type.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De Amerikaanse Bulldog is een krachtige, atletisch gebouwde hond. De Amerikaanse Bulldog is sterk bespierd en heeft goed bone. Het lichaam is iets langer dan hoog. De borst is diep en matig breed met voldoende ruimte voor hart en longen. De ribben zijn goed gewelfd. De toplijn loopt iets op, vanaf de schouders naar de brede rug. De voorbenen zijn zwaar van bot en gespierd. De schouders zijn sterk en het schouderblad ligt goed schuin. De achterbenen zijn breed en bespierd. De hals is lang genoeg om te kunnen werken, maar kort genoeg om krachtig te zijn. De nek is goed bespierd en op het breedste punt bijna zo breed als het hoofd. De nek mag niet te kort en te dik zijn.

Karakter

De American buldog is heel goed is in het beoordelen van de omstandigheden. Hij is alert, stoer en kent geen angst echter zonder agressief te zijn. Agressie hoeft ook niet opgewekt te worden, want als ingrijpen van de hond nodig mocht zijn, dan doet hij dat uit zichzelf en naar behoren. Naar andere honden kunnen American bulldoggen dominant zijn, maar bij een goede socialisatieperiode is dit goed op te lossen. De American bulldog is een rustige hond, zoals elke dog doet hij het in huis rustig aan. Van nature kunnen deze honden heel goed met kinderen omgaan. Als pup kunnen ze tegen een stootje en als volwassen hond is het een echte kameraad.
Hun liefde voor de baas en diens gezin staat vast en is onomstreden.

Gebruik/functies

Werkhond, sporthond en fijne gezinshond

Lichaamsbeweging

Een American bulldog is een working breed en heeft veel energie, gaat graag uit wandelen, fietsen, zwemmen.
Ben je een sportief type dan is dit de juiste keuze.

Verzorging

Makkelijke hond, heeft praktisch geen verzorging nodig.
Af en toe een borstelbeurt is genoeg.

Omgang met kinderen

Een goed opgevoede Amerikan bulldog is gek op kinderen, een echte kindervriend.
Natuurlijk geld ook hier de gouden regel net als bij alle hondenrassen: een hond nooit alleen laten met kleine kinderen.

Geschiedenis

Werd in Engeland in de middeleeuwen gebruikt, het was geen ras maar een type werkhond die werd ingezet voor het vangen van vee, waar veel veehandel was. Op die manier ontwikkelde zich een hond die uitblonk in dit werk, het waren voornamelijk honden boven de 50 kg met een ondervoorbijt, afkomstig van de grote molossers. deze bulldog was een hond zonder angst, die het gevecht met de stier aanging om hem vast te houden tot de baas hem overnam. De ondervoorbeet ontwikelde zich omdat dat een betere grip gaf, de terugliggende neus was een evolutionair gevolg waardoor de ademhaling niet belemmerd werd tijdens dit werk, feit is dat dit type hond zich ontwikkeld had met deze typische kenmerken, de bulldog was ontstaan. Na 1700 is die bulldog in Amerika terecht gekomen, meegekomen met de arme immigranten, die gebruikten hem voor bescherming en het vangen van vee, ze hechtten geen enkele waarde aan het uiterlijk en hadden geen vorm van registratie, alleen de juiste eigenschappen die ze moesten hebben waren belangrijk. Rond 1950 gaan er fokkers opstaan die zich in gaan zetten om de American bulldog te redden van een zeker uitsterven. Zo zijn er na 2 decennia 2 types ontstaan, Het Johnson type, het robuustere en bredere type nu classic type genoemd en het Scott type, het slankere peformance type nu standaard type genoemd.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

Standaard: een slanker ,atletischer type
Classic: een grote en meer krachtige verschijning.

Kleur

Geheel of bij voorkeur zoveel mogelijk wit , alle variaties van gestroomd , bruin, rood of leer-achtig worden geaccepteerd.
Geheel zwart , zwart en bruin, en/of elke graad van marmer wordt niet geaccepteerd. Een volledig zwart masker word niet geprefereerd.

Schofthoogte

De schofthoogte van de reu moet liggen tussen de 56 en 71cm en het gewicht tussen de 31 en 55 kg Voor teven ligt de hoogte tussen de 50 en 66 cm en het gewicht tussen de 27 en 45 kilo.
Het gewicht moet in proportie staan tot de hoogte en het lichaamstype. De honden moeten in goede conditie zijn en zeker niet te vet of te mager

Ogen

De ogen horen rond of amandelvormig te zijn , van middelmatige grootte en wijd uit elkaar te staan. De voorkeur gaat uit naar zeer donker of donkerbruin. Ander kleuren worden geaccepteerd . De voorkeur gaat uit naar voldoende gepigmenteerde oogleden. Hondenmet a-symmetrische ogen zijn onacceptabel.

Vacht

Korte vacht, korter dan 2,5 cm van zacht tot stokharig.
Langharige of pluizige beharing wordt niet geaccepteerd.

Staart

De staart is laag aangezet, dik en stevig aan de basis en loopt uit in een punt. De staart hoort de hakken te raken als de hond in rust staat. De staart mag niet in een complete cirkel eindigen.

Overige

De American bulldog als ras is niet erkend door de FCI De reden is dat Amerika niet aangesloten is / wil worden bij de FCI, daarom is erkenning onmogelijk.

Rasindeling

Overig
» Sectie Niet erkende rassen

Een bijdrage van : Joop van der Laan

Forum Overig

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

luna
Zinnah Bo
charly
Doerak
Chayenne
Mack(ie)
From the Frysian Woods "Annie"
From the Frysian Woods "Benny"
From the Frysian Woods "Dora"

Fokkers

From the Frysian Woods American Bulldogs

From the Frysian Woods American Bulldogs Geregistreerde topkennel door ARF (USA) ARFE,DABC, EKC Wij zijn liefhebber en fokker van de American bulldog, wij fokken op stabiel karakter, goede gezondheid, will to please en rastypischheid, wij willen graag ons steentje bijdragen om dit ...

Verenigingen

American Bulldog Rasvereniging Nederland

American Bulldog Rasvereniging Nederland Welkom bij de American Bulldog rasvereniging Nederland De rasvereniging voor de liefhebbers, waar u alle informatie over ons geweldige ras kunt vinden.

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden