vorige pagina.

Barzoi

Barzoi

De Barzoi is een hond die behoort tot de windhonden. Het is een hond die erg trots en terughoudend is. De hond kan redelijk goed met kinderen, het is een beetje afhankelijk van de aard van de Barzoi, groeit hij op met kinderen dan is er geen probleem. Met andere honden zijn het vaak wat lastigere honden, het gaat niet altijd goed. Als ze bij hem in huis leven is het geen probleem. Het is een echte jachthond en renhond en hij wordt gemiddeld twaalf jaar oud. De Barzoi weegt gemiddeld 35-45 kg.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De Barzoi is een trotse en terughoudende hond. De hond kan niet zo heel goed met honden buiten zijn omgeving, de mensen en de dieren bij hem thuis zijn geen probleem maar van buitenaf is hij erg terughoudend.

Karakter

Het karakter van de hond is trots maar ook terughoudend naar mensen die hij niet kent. Kinderen binnen het gezin waar de Barzoi woont zijn niet erg, maar kinderen van buitenaf kunnen wat problemen oproepen omdat de Barzoi erg terughoudend is.

Gebruik/functies

De Barzoi wordt gebruikt als jachthond en als renhond.

Lichaamsbeweging

De hond heeft veel beweging nodig. Het is een hond die ook veel ruimte nodig heeft en daarbij veel energie kwijt moet kunnen. Het is daarom geen hond die op een flatje kan wonen of in de drukke stad. Het liefst heeft de hond een eigen tuin waarin hij heerlijk kan rennen.

Verzorging

De Barzoi moet regelmatig geborsteld worden.

Omgang met kinderen

Redelijk, met eigen kinderen is er geen probleem.

Geschiedenis

De honden zijn geschikt als jachthond en renhond en daar werden ze vroeger en nu nog steeds voor gebruikt.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw van de hond is als volgt: De honden hebben een spitse snuit en zien er al erg actief uit. Het zijn honden met lange poten waarmee ze hard kunnen rennen.

Kleur

Wit, goud in alle schakeringen en donker niet egaal en rood, verschillende mogelijkheden dus wat betreft de kleur van de Barzoi.

Schofthoogte

De schofthoogte bij de reuen is 70-82 cm en bij de teefjes is dat 5 cm lager.

Ogen

De ogen van de honden zijn groot en amandelvormig.

Vacht

De Barzoi moet regelmatig geborsteld worden. De vacht is zijdeachtig, lang, golvend of gekruld. De vacht is wit, goudkleurig, rood, zwart of grijs. Dan is de vacht effen of op een witte ondergrond.

Staart

De staart van de Barzoi is laag aangezet.

Overige

De hond heeft veel verzorging nodig wat betreft de vacht vanwege de lange haren, borstelen is iedere week hard nodig.

Rasindeling

Rasgroep 10: Windhonden
» Sectie Windhonden met bevedering of lange vacht

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Windhonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Raisa
Zoltan

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden