vorige pagina.

Bichon frisé

Bichon frisé

De Bichon frisé is een hond die hoort bij de gezelschapshonden. Het is een levendige en aanhankelijke hond. Deze hond kan erg goed met kinderen en kan ook goed met andere honden. De hond kan op een wonen, maar hij is wel beweeglijk, het is daarom wel belangrijk dat de hond zijn beweging krijgt. Een aantal keer per dag flink laten rennen en wandelen heeft de Bichon frisé nodig. Je hebt bij deze hond erg veel werk met de vacht. Het zijn honden die erg sierlijk overkomen, ze kop omhoog en de staart omhoog gedragen.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De Bichon frisé is een levendige en aanhankelijke hond. De honden worden gemiddeld twaalf jaar oud en wegen ongeveer 4 kg, ze zijn daarmee erg licht van gewicht, maar ook erg snel.

Karakter

Het karakter van de honden is goed, ze kunnen goed met kinderen en met andere honden. Het zijn levendige honden die graag bewegen en ze zijn ook erg aanhankelijk. Het is daarom een ideale gezinshond ook voor gezinnen met jonge kinderen.

Gebruik/functies

De Bichon frisé is een echte gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

De hond heeft veel lichaamsbeweging nodig, een aantal flinke wandelingen per dag doen hem goed. Hij kan op een flatje wonen maar hij heeft liever een huis met een flinke tuin zodat hij zijn energie kwijt kan.

Verzorging

De hond vraagt veel beweging en de vacht vraagt veel werk. Het is dan ook belangrijk dat je tijd hebt om met de hond iets te gaan doen.

Omgang met kinderen

De Bichon frisé kan erg goed overweg met kinderen en is dan ook erg dol op hen. Hij vindt het heerlijk om met hen buiten te spelen en de energie kwijt te kunnen.

Geschiedenis

De hond is altijd al een gezelschapshond geweest. Nu wordt hij veel terug gezien bij gezinnen met jongere kinderen omdat de hond erg goed overweg kan met kinderen.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De hals van deze hond is erg lang, deze wordt dan ook hoog en fier gedragen.

Kleur

De hond is zuiver wit van kleur.

Schofthoogte

De schofthoogte van de honden is maximaal 30 cm.

Ogen

De ogen van de hond zijn donker en een beetje amandelvormig (niet rond)

Vacht

De vacht is fijn, zijdeachtig en losjes spiraalvormig hangend.

Staart

De straat van de Bichon frisé wordt hoog gedragen. Hij is sierlijk over de rug heen gebogen.

Overige

De voeten van de hond zijn goed gesloten.

Rasindeling

Rasgroep 9: Gezelschapshonden
» Sectie Bichons

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Gezelschapshonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden