vorige pagina.

Braque d'Auvergne

Braque d'Auvergne

De Braque d'Auvergne is een hond die hoort bij de staande jachthonden en bij de spaniels en retrievers. De honden zijn zachtaardig en gehoorzaam. Daarnaast zijn de honden ook moedig en hebben ze een goed uithoudingsvermogen. De honden worden gemiddeld 12 jaar oud en ze zijn erg goed als jachthond. De honden kunnen erg goed met andere honden en ook met kinderen. Het zijn ook goede gezelschapshonden, ze honden hebben niet veel verzorging nodig. Het zijn honden die veel aandacht fijn vinden en lekker willen bewegen, een hond met tuin is daarom wel aan te raden voor deze honden.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De raskenmerken van de Braque d'Auvergne zijn dat ze moedig zijn en een goed uithoudingsvermogen hebben. De honden zijn zachtaardig en erg gehoorzaam. Daarom kunnen ze ook erg goed in een gezin met kinderen.

Karakter

Het karakter van de honden is goed voor gezinnen met kinderen. De honden zijn zachtmoedig en kunnen volop bewegen, het uithoudingsvermogen van de honden is namelijk erg goed.

Gebruik/functies

De hond is voornamelijk geschikt als jachthond, maar kan nu ook als gezelschapshond, de Braque d'Auvergne kan zich prima aanpassen.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel beweging nodig, ze vinden het heerlijk om lekker een eind te rennen, dit hebben ze ook nodig. Maar ze passen zich ook prima aan als ze binnen zijn.

Verzorging

De honden hebben niet veel verzorging nodig, op tijd wandelen zodat zij de energie kwijt kunnen en dan is het in orde.

Omgang met kinderen

De Braque d'Auvergne kan goed overweg met kinderen en is erg zachtaardig.

Geschiedenis

De honden werden vroeger veel gebruikt als jachthond, maar ze zijn ook geschikt als gezelschapshond. Het zijn honden die graag onder de mensen zijn maar ze kunnen ook goed met andere honden, ze hebben een erg zacht karakter.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

Het lichaam van de Braque d'Auvergne is flink sterk. Ze hebben een lange hals en bij de romp zijn ze lichtgebogen. Ze honden zijn erg goed gespierd en de schouders zijn vrij schuin.

Kleur

De vacht van de Braque d'Auvergne is wit van kleur met zwarte plekken, deze kunnen ook spikkels zijn of houtskool grijs van kleur zijn.

Schofthoogte

De schofthoogte van de Braque d'Auvergne is 57-63 cm bij de reuen en ongeveer 55-60 cm bij de teefjes.

Ogen

De ogen van de Braque d'Auvergne zijn goed in de oogholte geborgen en hebben een open blik.

Vacht

De vacht van de Braque d'Auvergne is wit van kleur met zwarte plekken, deze kunnen ook spikkels zijn of houtskool grijs van kleur zijn.

Staart

De staart van de Braque d'Auvergne wordt waterpas gedragen. De staart is ongeveer 15-20 cm lang.

Overige

Bij deze Braque d'Auvergnes zijn twee kleuren erkend.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Continentale voorstaande honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Staande Honden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden