vorige pagina.

Braque de l'Ariège

Braque de l'Ariège

De Braque de l'Ariège is een ras dat hoort bij de staande jachthonden, spaniels en retrievers. Dit ras staat er om bekend dat zij erg onafhankelijk zijn, maar ook zijn ze stuurs en soms wat eenzelvig. Ze worden ongeveer 60-67 cm groot. De vacht is vaak erg kort en fijn, hij is veelal wit met oranje van kleur. Op de vacht kunnen zich spikkels of vlekken bevinden. De honden kunnen als huishond worden gehouden maar hebben dan wel de nodige beweging nodig omdat het grote honden zijn.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Bij dit ras geldt dat de honden erg stuur zijn, ook eenzelvig en onafhankelijk komt hierbij voor. De honden vinden het heerlijk om lekker te rennen en kunnen erg goed tegen de kou.

Karakter

Als het over de Braque de l'Ariège gaat, dan zijn het erg eenzelvige honden, ze doen ook graag zichzelf en zijn onafhankelijk. Toch kunnen deze honden als huishond worden gehouden. Als pup zijn het schatjes om te zien en veel mensen vinden ze dan nog erg lief, maar ze worden vrij groot, waardoor het belangrijk is ze goed onder controle te houden.

Gebruik/functies

De honden worden ingezet als huishond, vroeger werden ze echt gezien als lopende honden en nu wat meer als jachthonden.

Lichaamsbeweging

Ze hebben veel beweging nodig, het zijn schatten van honden, maar ze moeten hun energie kwijt kunnen, ze zijn ook erg groot dus om ze de hele dag binnen te hebben is geen optie want ze hebben vrijheid nodig om zich te kunnen bewegen. De beweging is daarom bij hen van groot belang in de zin van een grote tuin waar zij lekker de hele dag kunnen spelen.

Verzorging

De honden hebben niet veel verzorging nodig, ze hebben een korte vacht en deze is erg fijn waardoor de verzorging maar minimaal is. Het gaat om een fijne beharing en deze zorgt voor een goede bescherming tegen de kou.

Omgang met kinderen

Ze kunnen met kinderen overweg maar ze zijn erg groot, laat ze daarom van jongs af aan aan de kinderen wennen zodat zij er ook rustig naar toe kunnen lopen.

Geschiedenis

Het zijn honden die veelal kunnen jagen, ze horen niet voor niets bij de jachthonden, maar kunnen ook als huishond worden gehouden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

Ze zijn grof gebouwd ze hebben stevige poten en ze worden erg groot. Ze hebben ook grote flaporen en erg lieve ogen, zeker als ze pup zijn.

Kleur

Vaak zijn de honden wit van kleur, ze kunnen dan vlekken op de vacht hebben of spikkels. De kleur wit kan samen gaan met een andere kleur maar welke maakt niet zoveel uit, de honden komen in verschillende kleuren voor, ook wit met oranje.

Schofthoogte

De schofthoogte van de reu is gemiddeld 67 cm en de teef is wat kleiner.

Ogen

De ogen van deze honden zijn amandelvormig en vaak ook donker van kleur. Veel mensen smelten als zij deze honden zien als ze pup zijn, het zijn dan erg lieve oogjes die je aansturen maar als ze groter zijn.. dan zijn ze ook nog lief maar wel flinke beren!

Vacht

De vacht is kort en fijn, hier hoeft niet veel aan te gebeuren, ze kunnen goed tegen de kou omdat de haren zo dicht bij elkaar zitten.

Staart

De staart van deze honden staat vaak naar achter, deze kan ook verschillende kleuren hebben en is erg harig.

Overige

De oren van de honden zijn zeer fijn en ook gedraaid. Ze hangen naar beneden en ze horen erg goed. De Braque de l'Ariège is een hond die het prettig vindt om veel te bewegen.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Continentale voorstaande honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Staande Honden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden