vorige pagina.

Cesky Fousek

Cesky Fousek

De Cesky Fousek is een hond die hoort bij de staande jachthonden, spaniels en retrievers. De honden zijn zacht maar ook meegaand en intelligent. De reu is ongeveer 66 cm groot en de teef wat kleiner met gemiddeld 62 cm. De honden zijn ruwharig en borstelen vinden ze fijn, maar dat is niet vaak nodig. De honden zijn lief voor kinderen en zijn zeer goede jachthonden, vroeger en nu.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Dit ras is een echte veelzijdige jachthond. De honden zijn lief voor mens en dier en houden nog steeds van jagen. Ze kunnen met jagen ook de energie het beste kwijt. Als je kunt gaan jagen met de Cesky Fousek dan is dat zeker een aanrader dan zie je hoe de hond is als hij echt zijn droom na mag gaan.

Karakter

Het karakter is zacht, ze zijn intelligent en meegaand. Ze zijn erg gericht op de baasjes en iedereen die binnen het gezin hoort. Jagen is bij deze honden iets wat echt in de genen zit en dit doen zij dan ook erg graag. Veel bewegen is bij deze honden zeer belangrijk.

Gebruik/functies

Het is en blijft een echte jachthond, het is ook een gezelschapshond. Het zijn intelligente honden en ze willen graag veel leren, ze zijn dus zeer geschikt om veel mee te ondernemen.

Lichaamsbeweging

Ze hebben veel beweging nodig, het zijn niet voor niets jachthonden. Ze vinden het fijn als ze de ruimte hebben en een tuin is bij deze honden dan ook echt aan te raden zodat zij de energie goed kwijt kwijt kunnen.

Verzorging

De honden zijn ruwharig en soms is borstelen bij deze honden wel aan te raden, maar over het algemeen vragen ze niet zoveel aandacht qua verzorging.

Omgang met kinderen

De jachthond kan goed overweg met kinderen en vindt het leuk om met hen te mogen spelen. Ze kunnen samen een leuke tijd beleven.

Geschiedenis

De Cesky Fousek is een hond die vroeger veel ingezet werd als veelzijdige jachthond. Het is een middelmatige grote jachthond en nu wordt hij nog steeds ingezet om te jagen, maar ook als gezelschapshond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn goed gebouwd, ze staan achter lijkt het wat hoger op de poten dan voor maar dat is niet het geval. De honden hebben een snor aan de voorzijde en de oren hangen naar beneden zoals bij de meeste jachthonden.

Kleur

Vaak is de vacht wit van kleur met bruin of zwart, maar ook andere kleuren zijn mogelijk bij de Cesky Fousek.

Schofthoogte

De schofthoogte bij de Cesky Fousek is 66 cm bij de reu en ongeveer 62 cm bij de teef. Het is ook mogelijk dat de teef nog wat kleiner is.

Ogen

De ogen van deze honden zijn donker van kleur en amandelvormig.

Vacht

De vacht van deze honden is ruwharig, vaak wit van kleur met bruin er bij. Ook andere kleuren zijn bij de Cesky Fousek mogelijk.

Staart

De staart van deze honden is middelmatig lang. Hij is vaak ingekort tot op 3/5. Hij is ingeplant in het verlengde van de rug.

Overige

De Cesky Fousek is een echte jachthond en lief voor kinderen, hij kan ook worden ingezet als gezelschapshond.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Type griffon

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Staande Honden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden