vorige pagina.

Chart polski

Chart polski

De Polski chart is een ras dat hoort bij de windhonden. Het zijn erg levendige honden, ze zijn geschikt voor de felle jacht. Daarnaast kunnen ze ook goed jagen op uiteenlopende soorten wild, te denken aan wolven. Het ras is erg gehoorzaam, ze zijn evenwichtig en gehecht aan de mens. Ze worden vrij groot, een reu maximaal 80 cm en de teef 75 cm.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het ras staat bekend om het jagen, de honden zijn snel, flexibel en kunnen lang bewegen. Ze zijn vriendelijk naar mensen toe en vinden het heerlijk als zij veel aandacht krijgen. Iedere dag moeten zij de energie kwijt kunnen en dan is het goed, dan zijn ze ook in huis te houden en zijn ze wat rustiger. Ze zijn ook erg evenwicht, maar aan mensen zijn ze zeker gehecht.

Karakter

Het karakter van deze honden is goed, ze luisteren goed, ze zijn vriendelijk en erg gehecht aan mensen. Naar vreemde toe kunnen ze wel eens wat wantrouwend zijn, maar eigen mensen vinden ze leuk en daar zijn ze dan ook erg lief voor. Jagen is waar deze honden voor zijn gemaakt, ze zijn snel en zijn erg geschikt om te jagen, de bouw laat dit al zien.

Gebruik/functies

De Polski chart wordt ingezet om te jagen, dit kan zowel op de felle jacht als op bijvoorbeeld wolven.

Lichaamsbeweging

Het ras heeft veel beweging nodig. Het zijn niet voor niets windhonden en deze moeten nou eenmaal veel bewegen. Jagen is voor hen een levensdoel en ook gewoon lekker achter een bal aanrennen is voor deze honden goed.

Verzorging

De honden hebben een korte vacht die in verschillende kleuren voor kan komen en vanwege de korte vacht is er geen verzorging nodig.

Omgang met kinderen

Het zijn lieve honden voor kinderen ze zijn erg vriendelijk naar hen.

Geschiedenis

Het zijn altijd goede jagers geweest, inmiddels kunnen ze ook gehouden worden als gezelschapshonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw van deze honden is flexibel, ze zijn groot maar ook erg lenig. Ze zijn mager waardoor ze flink kunnen bewegen. Dit magere hoort echt bij de Polski chart.

Kleur

De vacht kan alle kleuren hebben.

Schofthoogte

De schofthoogte van de reu is gemiddeld 80 cm en bij de teef is dat gemiddeld 75 cm.

Ogen

De ogen van deze honden zijn donker van kleur en amandelvormig.

Vacht

De vacht is kort en grof. Alle kleuren zijn mogelijk bij de Polski chart.

Staart

De staart van deze honden is dun en wordt vaak tussen de poten gedragen.

Overige

Het zijn snelle honden die graag bewegen. Het is dan ook fijn als je de tijd hebt voor deze honden om er lekker met hen op uit te trekken zodat zij hun energie kwijt raken. De Polski chart is vriendelijk naar de baas en erg gehoorzaam.

Rasindeling

Rasgroep 10: Windhonden
» Sectie Gladharige windhonden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Windhonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden