vorige pagina.

Ciobanesc Romanesc Carpatin

Ciobanesc Romanesc Carpatin

De Ciobanesc Romanesc Carpatin is een ras dat afkomstig is uit Roemenië. De volwassen reu wordt ongeveer 69 cm groot, de volwassen teef tot maximaal 63 cm. Het hondenras is zeer geschikt als waakhond, maar ook als herdershond. Het zijn zeer lieve honden, het eigen gezin houden ze goed in de gaten en beschermen zij ook goed. Vreemde mensen kunnen ze wat op afstand houden.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het is een zeer moedig ras, waken doen de honden erg graag. Ze worden ook ingezet als herdershond. Ze hebben hierdoor ook een goed uithoudingsvermogen. De honden kunnen worden ingezet als waakhond en hier doe je hen een groot plezier mee. Ze zijn redelijk groot, de reu wordt maximaal 69 cm en een teefje 63 cm. Ze kunnen ook wat afschrikken voor vreemde mensen.

Karakter

De honden hebben een goed karakter. De Ciobanesc Romanesc Carpatin wordt over het algemeen het meeste ingezet als herdershond en als waakhond. Ze hebben een goed uithoudingsvermogen en zijn voor eigen mensen erg lief, ze zijn ook wel aanhankelijk naar de eigen baas toe. Naar andere mensen kunnen ze soms wat afstandelijk reageren.

Gebruik/functies

Herdershonden en waakhonden.

Lichaamsbeweging

De lichaamsbeweging van de Ciobanesc Romanesc Carpatin is van groot belang, ze houden er van om lang te mogen wandelen.

Verzorging

De verzorging van de vacht is belangrijk, ze hebben wat langer haar waardoor borstelen wordt aangeraden.

Omgang met kinderen

Het ras heeft een vriendelijk karakter en is lief voor kinderen.

Geschiedenis

Het ras is afkomstig uit Roemenië, het zijn zeer goede herdershonden en waakhonden, daar werden ze vroeger voor ingezet, en nu ook nog steeds.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw van de honden is redelijk fors, de reu wordt gemiddeld 69 cm hoog en een teefje 63 cm. De oren zijn kort en worden half staand en half naar beneden gedragen. De staart is lang en harig en wordt naar beneden gedragen.

Kleur

De kleur van de vacht is veelal geel/bruin met wit en zwart. Diverse combinaties mogelijk.

Schofthoogte

De schofthoogte van een volwassen reu is gemiddeld 69 cm, de volwassen teef is ongeveer 63 cm groot.

Ogen

De ogen van de Ciobanesc Romanesc Carpatin zijn donker van kleur.

Vacht

De vacht bestaat voor het grootste deel uit langere haren, borstelen wordt daarom wel aangeraden.

Staart

De staart van de honden is harig en borstelen van de staart wordt zeker aangeraden. De staart wordt meestal naar beneden gedragen.

Overige

De Ciobanesc Romanesc Carpatin is een ras dat erg moedig is, ze hebben een goed uithoudingsvermogen en zijn zeer geschikt als herdershond en als waakhond.

Rasindeling

Overig
» Sectie Voorlopig erkende rassen

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Overig

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden