vorige pagina.

Deerhound

Deerhound

De Scottish Deerhound is een hond die hoort bij de windhonden. Deze honden worden gemiddeld 12 jaar oud en wegen tussen de 38 en de 49 kg. De honden zijn vaak rond de 76 cm hoog en zijn dus vrij groot. De honden zijn erg zacht, ingetogen en ook erg aanhankelijk. Ze zijn goed voor kinderen en kunnen ook goed met andere honden. De honden zijn goed te hebben als zij een tuin hebben waar zij de energie kwijt kunnen, de honden kunnen niet op een flatje of in de stad worden gehouden daar zijn ze te groot voor, ze moeten zich wel goed kunnen bewegen. De honden moeten ook goed verzorgd worden, borstelen en kammen is bij deze honden zeker nodig en twee keer per jaar plukken wordt toch wel aangeraden.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De honden zijn erg aanhankelijk, lief en zacht ook voor kinderen zijn het erg lieve honden waardoor ze hier ook goed mee samen kunnen. Ook met andere honden kunnen zij goed als ze hun energie maar goed kwijt kunnen is alles goed.

Karakter

Het zijn vrij grote honden die veel energie hebben en deze moeten zij ook kwijt kunnen, de honden zijn gek op bewegen en hebben dan ook een tuin nodig om de energie kwijt te kunnen, met kinderen en andere honden kunnen zij hun energie goed kwijt want hier gaan ze goed samen mee. Het zijn erg zachtaardige honden.

Gebruik/functies

De honden zijn geschikt als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel beweging nodig, perse veel wandelen is niet noodzakelijk zij willen gewoon een tuin waar ze kunnen bewegen.

Verzorging

De honden moeten 2x per jaar geplukt worden en tussendoor moeten zij geborsteld en gekamd worden, regelmatig.

Omgang met kinderen

De honden kunnen goed overweg met kinderen en ze zijn dan ook erg leuk voor gezinnen met kinderen.

Geschiedenis

De honden zijn altijd al geschikt geweest als gezelschapshond. Dus als je een leuk maatje zoekt kan de Scottish Deerhound jouw grote vriend worden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan hoog op de poten en de staart is lang, deze wordt naar beneden gedragen en de oren ook.

Kleur

De honden zijn vaak donker en blauwgrijs van kleur. Ook zandkleurig en rood komen voor.

Schofthoogte

De honden zijn ongeveer 76 groot, de teef kan wat kleiner zijn.

Ogen

De ogen van deze honden zijn wat klein en donker van kleur.

Vacht

De honden hebben een ruwe vacht, en deze is ook erg hard. De honden zijn blauwgrijs van kleur vaak gestroomd en moeten regelmatig geborsteld worden.

Staart

De honden hebben een lange staart, meestal erg dun maar wel met flink wat haar. Hij wordt naar beneden gedragen.

Overige

De honden zijn lief voor kinderen en echte gezelschapshonden. Ze zijn een huis met een tuin meer dan waard zodat zij hun energie goed kwijt kunnen. Word de Scottish Deerhound jouw nieuwe vriend?

Rasindeling

Rasgroep 10: Windhonden
» Sectie Ruwharige windhonden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Windhonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden