vorige pagina.

Dogo canario of Canarische dog

Dogo canario of Canarische dog

De Dogo canario of Canarische dog is een grote hond, ze zijn gemiddeld 55 tot 66 cm groot, de teefjes zijn meestal 55-60 cm groot en de reuen meer richting de 66 cm. De honden zijn afkomstig van de Canarische eilanden. Het zijn zeer goede waakhonden, maar ook voor het gezelschap zijn het prima honden. Het is een dominante hond, een goede opvoeding is daarom wel van groot belang.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het ras staat bekend om zijn dominante houding, maar ook omdat ze zo groot zijn. Een goede opvoeding zorgt er voor dat de dominantie er uit kan worden getraind voor een deel. Voor het eigen gezin gaan de honden door het vuur, maar vreemde mensen op het terrein vinden zij niet prettig en dat zullen ze laten merken, ze zijn erg waaks maar ook prima gezelschapshonden want voor de eigen baas zijn ze erg lief.

Karakter

De honden hebben een dominant karakter. Een consequente opvoeding is bij deze honden dan ook van groot belang. De honden hebben een goede baas nodig die hen structuur geeft. Dit zorgt er voor dat de honden op het rechte pad blijven. Voor het eigen gezin gaan de honden door het vuur, vreemde mensen vinden zij niet zo prettig en hier zullen ze flink tegen blaffen.

Gebruik/functies

Voor de bewaking zijn ze zeer geschikt, maar ook als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is voor de Dogo canario of Canarische dog van groot belang, een eigen terrein dus een tuin wordt dan ook sterk aangeraden.

Verzorging

De verzorging is minimaal, de vacht is kort.

Omgang met kinderen

Het zijn dominante honden, maar voor het eigen gezin zijn ze lief. Als ze met kinderen opgroeien is het goed en zal dit ook goed blijven gaan en zijn ze lief voor hen.

Geschiedenis

Dogo canario of Canarische dog is een ras dat afkomstig is van de Canarische Eilanden. De honden zijn voornamelijk ingezet voor de bewaking maar zijn ook goede huishonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn slank gebouwd, ze hebben een spitse snuit en de staart wordt naar beneden gedragen. De honden hebben een mooie vacht en staan hoog op de poten.

Kleur

De vacht van de honden is meestal zandkleurig, maar ook whiskey kleurig komt bij dit ras voor, ook combinaties kunnen voorkomen.

Schofthoogte

De schofthoogte van de Dogo canario of Canarische dog is gemiddeld 66 cm, de teefjes zijn wat kleiner en zijn meer rond de 55 tot 60 cm. De reuen zijn vaak wat forser.

Ogen

De ogen van deze honden zijn donker van kleur.

Vacht

De honden hebben een korte en harde vacht, ze hebben geen ondervacht. Er is weinig tot geen verzorging nodig voor de vacht.

Staart

De staart van deze honden is lang en wordt naar beneden gedragen.

Overige

Het zijn goede honden voor de bewaking, ook als gezelschapshond kan de Dogo canario of Canarische dog worden aangeschaft. Het is echter wel een dominante hond dus een goede opvoeding is zeer gewenst.

Rasindeling

Overig
» Sectie Voorlopig erkende rassen

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Overig

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden