vorige pagina.

Duitse brak

Duitse brak

De Duitse brak hoort bij de dashonden en lopende honden. Het is een hond die gemiddeld 12 jaar oud wordt en ongeveer 15 kg weegt. De hond is erg lief voor kinderen en kan ook goed overweg met andere honden. Het is een echte jachthond waardoor hij beter niet in de stad kan leven en zeker niet in een flatje. De honden zijn goed voor op de boerderij zodat zij de hele dag lekker buiten kunnen zijn. Daarnaast hebben de honden behoefte aan spelen, ze zijn erg aanhankelijk en vinden het fijn om met baas en kinderen te spelen.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De Duitse brak is een hond die erg zacht van karakter is. Daarnaast is het een aanhankelijke hond met veel jachtpassie. Jagen is dan ook iets wat de honden erg graag doen.

Karakter

De honden kunnen goed overweg met kinderen maar zijn dol op jagen. Ze zijn erg aanhankelijk.

Gebruik/functies

De honden zijn geschikt als jachthond, maar ze zijn ook echte gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel beweging nodig want de jachtdrift zit er echt in, daarnaast zijn de honden geen stadshonden, dit komt vanwege de hoeveelheid beweging die zij nodig hebben.

Verzorging

De Duitse brakken hebben veel beweging nodig, de vacht vraagt niet veel verzorging. Maar iedere dag volop bewegen is voor deze honden erg belangrijk.

Omgang met kinderen

De Duitse brakken kunnen goed overweg met kinderen en vinden het fijn om samen te kunnen spelen.

Geschiedenis

De honden zijn gebruikt voor de jacht, dit wordt nu ook nog wel gedaan, maar het zijn nu voornamelijk gezelschapshonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw van deze honden is zoals veel honden, de staart wordt naar beneden gedragen en de oren hangen naast de kop. Ze kijken recht vooruit, maar hebben een vriendelijke blik.

Kleur

De honden hebben een korte en gladharige vacht. Meestal zijn deze rood en geel van kleur, ze hebben een zwart zadel op de rug en hebben witte brak aftekeningen.

Schofthoogte

De schofthoogte van deze honden is 35-45 cm.

Ogen

De ogen van de Duitse brak zijn helder en donkerbruin. Ze hebben een vriendelijke uitstraling.

Vacht

De honden hebben een korte en gladharige vacht. Meestal zijn deze rood en geel van kleur, ze hebben een zwart zadel op de rug en hebben witte brak aftekeningen. De honden moeten niet vaak geborsteld worden, ze hebben namelijk maar weinig vachtverzorging nodig.

Staart

De staart van de honden is lang.

Overige

De honden hebben verschillende kleuren en zijn erg snel.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Kleine lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Lopende honden en zweethonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden