vorige pagina.

Duitse Staande hond (Langhaar)

Duitse Staande hond (Langhaar)

De Duitse Staande hond (Langhaar) hoort bij de jachthonden en komt zoals de naam al doet vermoeden uit Duitsland. Het zijn vriendelijke honden en erg trouw. Ze kunnen goed jagen en ook als gezelschapshond zijn het prima honden. Ze hebben wel veel beweging nodig iedere dag, het jagen zit immers echt in het ras!

Algemeen beeld

Raskenmerken

De raskenmerken van de Duitse Staande hond (Langhaar) zijn dat ze vriendelijk zijn en dol zijn op jagen. De honden zijn binnen rustig en kunnen veel leren in korte tijd. De honden zijn dan ook erg leergierig en hebben de echte bouw van een jachthond. Jagen doen zij dan ook het liefst, maar aan de fiets meelopen of achter de bal aanrennen is voor deze honden ook prima, ook dan kunnen zij de energie goed kwijt.

Karakter

Het karakter van de honden is open en vriendelijk, ze jagen graag en zijn gek op kinderen en andere honden. Samen spelen is gezellig voor deze honden want zo kunnen zij de energie goed kwijt. Dit zorgt er voor dat het karakter van de Duitse Staande hond (Langhaar) goed is voor mens en dier. Als zij samen kunnen zijn dan doen zij dat erg graag.

Gebruik/functies

Het is een goede jachthond, maar ook een prima gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

Het is een echte jager, dus de honden hebben genoeg energie om volop te kunnen bewegen. Ze vinden het heerlijk om te mogen jagen dan kunnen zij de energie goed kwijt.

Verzorging

De vacht moet goed verzorgd worden, dat komt omdat de haren erg lang zijn. Regelmatig borstelen is dan ook van groot belang.

Omgang met kinderen

De honden zijn lief voor kinderen en spelen graag met hen.

Geschiedenis

De Duitse Staande hond (Langhaar) is een ras dat uit Duitsland komt, het zijn prima jachthonden en ook goede gezelschapshonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw van dit ras is goed in balans. De honden zijn ongeveer 70 cm hoog en de teefjes 63 cm.

Kleur

De kleur van de vacht is bruin, soms komt bruin met wit ook voor.

Schofthoogte

De schofthoogte van deze jachthond is gemiddeld 70 cm, bij de teefjes is dat 63 cm. Ze kunnen soms iets groter zijn maar dat komt niet zo vaak voor.

Ogen

De ogen van dit ras kijken vriendelijk, als ze aan het jagen zijn, zijn ze erg prooigericht.

Vacht

De vacht van de honden is langharig, daarom is borstelen zeker een aanrader.

Staart

De staart van de honden wordt gestrekt gedragen, als ze vrolijk zijn kwispelen ze maar tijdens de jacht is hij gestrekt.

Overige

De honden zijn erg lief voor kinderen, ze kunnen goed jagen en zijn geschikt voor verschillende soorten jacht. Het zijn vriendelijke honden die erg veel kunnen hebben, ze moeten wel hun energie goed kwijt kunnen.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Type spaniëls

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Staande Honden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Flash-Fun van de Dennenstaete
Belice van de Dennenstaete

Fokkers

Annette Peereboom

Annette Peereboom Kennel van de Dennenstaete. Heeft Duitse Staande Langhaar en Engelse Springer Spaniel. En winter 2013 pups!!

Artikelen

Duitse staande Langhaar

Duitse staande Langhaar De Duitse Staande Langhaar is een allround jacht die verschillende disciplines beheerst. Zowel het voorstaande werk als waterwerk en retrieving zijn voor dit ras een peulenschil. Het karakter is een energieke hond die grote will toe please heeft ...

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden