vorige pagina.

Duitse Staande hond (Stekelhaar)

Duitse Staande hond (Stekelhaar)

De Duitse Staande hond langhaar kan goed met kinderen overweg. De hond hoort bij de staande jachthonden, spaniels en retrievers. De honden worden gemiddeld 12 jaar oud en wegen tussen de 25 en de 30 kg. De honden zijn erg soepel en hebben wel wat verzorging nodig. Ze moeten sowieso iedere dag volop bewegen maar vanwege de lange haren van de Duitse Staande hond langhaar is het belangrijk dat zij geborsteld gaan worden. Andere krijgen ze erg veel knopen en dan ben je lang bezig met borstelen!

Algemeen beeld

Raskenmerken

De honden zijn erg zacht, volgzaam en ook erg aanhankelijk.

Karakter

De honden luisteren goed, zijn erg gehoorzaam en doen alles voor de baas. De Duitse Staande hond langhaar heeft een zacht karakter en kan goed met kinderen en met andere honden.

Gebruik/functies

De honden worden gebruikt voor de jacht maar ze kunnen ook als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel beweging nodig, ze vinden het geweldig als ze mogen jagen. Mocht dat niet kunnen dan kunnen ze aan de fiets mee of kunnen ze achter de bal aan rennen, ook dan kunnen ze hun energie goed kwijt.

Verzorging

De verzorging van de Duitse Staande hond langhaar is niet zo heel groot, maar ze moeten met regelmaat worden geborsteld.

Omgang met kinderen

De honden kunnen goed overweg met kinderen en spelen er graag mee.

Geschiedenis

De honden worden ingezet als veelzijdige jachthond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw van de Duitse Staande hond langhaar is net als bij de andere jachthonden, de oren hangen naar beneden, de ogen kijken vooruit en de staart bij deze honden is lang en harig.

Kleur

De kleur van de vacht is bruin, op de rug en de flanken is de vacht vaan 3 tot 5 cm. Op de borst en de buik zijn de haren wat langer, ze moeten hier dan ook goed geborsteld worden.

Schofthoogte

De schofthoogte bij de reu is 62-66 cm en bij de teef 58-63 cm.

Ogen

De ogen van de honden zijn amandelvormig.

Vacht

De kleur van de vacht is bruin, op de rug en de flanken is de vacht vaan 3 tot 5 cm. Op de borst en de buik zijn de haren wat langer, ze moeten hier dan ook goed geborsteld worden.

Staart

De staart van de Duitse Staande hond langhaar is goed aangezet, de staart wordt normaal gesproken naar beneden gedragen.

Overige

De honden zijn vaak eenkleurig bruin en soms hebben ze en aantal kleuren bruin in de vacht. De honden jagen graag en zijn dol op werken voor de baas.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Continentale voorstaande honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Staande Honden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden