vorige pagina.

Dwergschnauzer

Dwergschnauzer

De Dwergschnauzer is een hond die hoort bij de pinschers en schnauzers. Het zijn prettige gezelschapshonden, zeer waaks en vurig. De honden zijn tamelijk druk en bewegen veel. De honden zijn erg vriendelijk en liefhebbend. Het zijn dan ook echte gezelschapshonden, de honden kunnen erg goed met kinderen en ook met andere honden. Het is een erg sportieve hond dus hij moet zich ook uit kunnen kuren. De honden hebben dus dagelijks veel beweging nodig, een tuin wordt met de Dwergschnauzer dan ook wel aangeraden. Je moet de hond ook twee keer per jaar laten plukken, ook zelf borstelen hoort bij de verzorging. De honden worden gemiddeld 15 jaar oud en zijn ongeveer 35 cm hoog.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De honden zijn lief, zeker voor kinderen. Ze doen niets liever dan de hele dag volop met hen bewegen. De Dwergschnauzer is nou eenmaal een hond die veel beweging nodig heeft en als hij overdag zijn energie goed kwijt kan dan kan ij de rest van de dag binnen worden gehouden.

Karakter

Het karakter van deze honden is goed, ze zijn erg waaks, druk en liefhebbend. Ze zijn vriendelijk naar mens en dier en een goede gezelschapshond, voor binnen en buiten.

Gebruik/functies

De honden zijn geschikt als waakhond en ook als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel beweging nodig, het beste kunnen de honden buiten worden gehouden overdag zodat zij lekker kunnen bewegen tenzij je een aantal per dag volop met ze kunt bewegen dan zijn ze binnen ook rustig.

Verzorging

De honden moeten 2x per jaar geplukt worden en regelmatig borstelen en kammen hoort er ook bij.

Omgang met kinderen

De Dwergschnauzer kan goed overweg met kinderen, buiten samen rennen doen zij erg graag.

Geschiedenis

De honden zijn geschikt als waakhond ook al zijn ze klein, verder zijn het goede gezelschapshonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan hoog op de poten en hebben een korte staart. De oren worden overeind gedragen. De honden zijn niet zo groot, maar waken erg goed.

Kleur

De honden zijn ruwharig en zijn meestal donker van kleur. Verschillende varianten zijn mogelijk.

Schofthoogte

De honden zijn gemiddeld 35 cm groot (minimaal 30 cm).

Ogen

De ogen van deze honden zijn donker van kleur, vaak zitten er donkere haren voor waardoor je de ogen niet direct kunt zien.

Vacht

De vacht van deze honden is ruwharig, zwart van kleur in diverse varianten. De honden moeten 2x per jaar geplukt worden en moeten ook geborsteld worden, ook kammen wordt hierbij aangeraden.

Staart

De staart van deze honden is kort, wel breed.

Overige

De honden zijn geschikt als gezelschapshonden en waken ook erg goed. Ze zijn lief voor kinderen en andere honden dus dat is geen probleem.

Rasindeling

Rasgroep 2: Pinschers en schnauzers, molossers, berg- en sennenhonden
» Sectie Pinschers en schnauzers

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Pinschers en schnauzers, molossers, berg- en sennenhonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Molly
Molly

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden