vorige pagina.

Engelse setter

Engelse setter

De Engelse setter is een hond die hoort bij de staande jachthonden, de spaniels en de retrievers. Het is een hond met een zacht en intelligent karakter, daarnaast zijn de honden ook erg aanhankelijk. De honden worden gemiddeld 12 jaar oud. De schofthoogte bij de reuen is tussen de 65 en de 68 cm en bij de teven ligt de hoogte tussen de 61 en de 65 cm. De honden wegen gemiddeld 25-30 kg. De honden zijn erg lief voor kinderen, het zijn echte gezelschapshonden.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het zijn erg slimme en aanhankelijke honden, gek op mens en dier.

Karakter

Het karakter van de Engelse setter is goed, ze zijn erg lief voor kinderen en het zijn echte gezelschapshonden. Ze zijn erg aanhankelijk maar ook erg intelligent.

Gebruik/functies

De honden zijn geschikt als jachthond en gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel beweging nodig en worden daarom ook alleen geadviseerd aan baasjes die ook een tuin hebben zodat zij de energie kwijt kunnen.

Verzorging

De honden moeten regelmatig geborsteld worden en ook gekamd. Ze laten dit goed toe.

Omgang met kinderen

De honden zijn erg lief voor kinderen, het zijn echte gezelschapshonden.

Geschiedenis

De honden zijn geschikt als jachthond en gezelschapshond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw van de honden is dat ze achter laag op de poten staan dan voor, ze hebben als ze staan een aflopende rug, de oren hangen naar beneden en de staart wordt niet te hoog gedragen.

Kleur

De honden zijn langharig. Ze hebben een zwarte met witte vacht, maar deze kan ook oranje met wit zijn, of leverkleurig met wit. Ook citroen met wit en driekleurig komt voor.

Schofthoogte

De schofthoogte bij de reuen is tussen de 65 en de 68 cm en bij de teven ligt de hoogte tussen de 61 en de 65 cm.

Ogen

De ogen van de honden zijn helder en ze hebben een lieve uitstraling.

Vacht

De honden zijn langharig. Ze hebben een zwarte met witte vacht, maar deze kan ook oranje met wit zijn, of leverkleurig met wit. Ook citroen met wit en driekleurig komt voor. De honden hebben vachtverzorging nodig in de vorm van kammen en borstelen.

Staart

De staart van de honden wordt niet zo hoog gedragen. Ze hebben een middelmatige lange staart.

Overige

De honden zijn erg vrij, ze hebben een sierlijke manier van bewegen.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Britse en Ierse pointers en setters

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Staande Honden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Int.Ch.Bel.Ch.Ned.Ch.Lux.Ch.Hun. Ch.VDH.Ch.EestiCh.Bournefield Domino
Int.Ch.Ned.Ch.Bel.Ch.Lux.Ch.VDH.Ch.Bournefield Hocuspocus

Fokkers

Bournefield

Bournefield gordon en Engelse setters en sussex spaniëls uit Engelse bloedlijnen. Gezondheid & karakter zijn bij ons prioritair. Lid van verscheidene rasverenigingen.

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden