vorige pagina.

Greyhound

Greyhound

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het ras staat er om bekend dat ze zo groot zijn en ook aanhankelijk zijn. Grote rassen zijn vaak wat meer op zichzelf maar de Greyhound zeker niet. Het zijn vriendelijke en aanhankelijke honden, maar ze houden er van om lekker bij hun baas in de buurt te zijn zodat ze samen veel kunnen doen. Daarnaast staan de honden ook bekend om hun spierkracht, ze zijn erg gespierd en groot, maar het uithoudingsvermogen is dan ook erg goed.

Karakter

Het karakter van de honden is goed, de honden zijn namelijk vriendelijk en erg aanhankelijk. Ze zijn erg goed gespierd en houden dan ook van bewegen. Het zijn erg intelligente honden, ze leren graag iets van je. Ze vinden het geweldig als ze overal mee naar toe mogen en ze zijn erg lief voor kinderen, ook voor andere honden is de Greyhound geen probleem!

Gebruik/functies

De Greyhound wordt ingezet als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

Het zijn honden die heel wat beweging nodig hebben, ze zijn groot, hebben heel wat spieren en blijven graag in conditie.

Verzorging

De verzorging van de vacht is minimaal, de Greyhound heeft een korte en gladde vacht.

Omgang met kinderen

Het vriendelijke karakter van de Greyhound zorgt er voor dat de honden erg goed overweg kunnen met kinderen maar ze moeten er wel aan wennen vanaf het puppy zijn.

Geschiedenis

De honden komen uit Groot-Britannië en zijn erg snel. Het zijn prima gezelschapshonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

Ze zijn sterk gebouwd, het zijn flinke honden en ze hebben een goede spierkracht. Ze staat voor hoger op de poten dan achter en de oren worden naar beneden gedragen.

Kleur

De kleur van de vacht is zwart, wit, blauw of rood, combinaties komen ook voor en andere kleuren zijn ook toegestaan bij de Greyhound.

Schofthoogte

De schofthoogte van dit ras is gemiddeld 76 voor de reu en tot 71 cm voor de teef.

Ogen

De ogen van de Greyhound zijn donker van kleur en kunnen soms wat zielig kijken.

Vacht

De vacht van de honden is fijn en dicht.

Staart

De staart van de honden is lang en dun en wordt tussen de poten gedragen en kan vaak de grond ook raken.

Overige

Het zijn erg flexibele honden, ze hebben veel spierkracht en ook veel energie. Het zijn vriendelijke honden en ook erg aanhankelijk.

Ad: Vastgoedfonds | Contract beheer 

Rasindeling

Rasgroep 10: Windhonden
» Sectie Gladharige windhonden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Windhonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden