vorige pagina.

Griffon Korthals

Griffon Korthals

De korthals Griffon is een ras dat hoort bij de staande jachthonden, de spaniels en de retrievers. Het zijn erg aanhankelijke honden. Daarnaast zijn ze ook erg speels, het zijn goede waakhonden en ze zijn goede jagers. Ze worden gemiddeld 11 jaar oud, 60 cm hoog en wegen gemiddeld 30 kg. Ze hebben een blauwgrijze vacht die erg kort kan zijn.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Dit is een ras dat echt goed kan jagen. Ze vinden het heerlijk om te mogen jagen, ook spelen is voor deze honden geweldig. Ze houden er van om lekker te mogen rennen. Ook waken is voor hen geen probleem, als je een bedrijf hebt en je wilt een goede waakhond dan is de korthals Griffon een geschikt ras. Maar hij kan ook binnen worden gehouden als hij zijn energie maar kwijt kan.

Karakter

Het karakter van dit ras is goed, de honden zijn dol op bewegen en zitten vol energie. Spelen is voor deze honden dan ook iets wat zij graag doen. Ze houden er van om met kinderen en met andere honden te spelen. Ze zijn ook goede waakhonden en aanhankelijk naar de baas toe. Als je een dagje weggaat gaat hij het liefst met je mee.

Gebruik/functies

Hij wordt ingezet als waakhond als jachthond en als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

De lichaamsbeweging van deze honden is goed, ze hebben veel energie en willen deze dan ook graag kwijt. Je kunt een eind met ze gaan fietsen, lekker met de bal gooien en je kunt ze moe maken door met hen te gaan jagen.

Verzorging

Verzorging van de vacht is wel aan te raden in de vorm van borstelen.

Omgang met kinderen

De honden kunnen goed overweg met kinderen. Ze zijn vriendelijk voor hen en vinden het fijn als ze samen mogen spelen.

Geschiedenis

Het zijn altijd al goede jachthonden geweest, ook waken doen zij goed. Het zijn inmiddels ook fijne gezelschapshonden die bij gezinnen met jonge kinderen kunnen wonen.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn ongeveer 60 cm hoog, vrij groot dus voor een jachthond. Ze staat hoog op de poten en staan achter wat minder hoog op de poten. De oren hangen naast de kop en de staart is kort.

Kleur

Ze zijn vaak blauw grijs van kleur.

Schofthoogte

De gemiddelde hoogte is 60 cm, de teefjes zijn vaak wat kleiner.

Ogen

De ogen van deze honden zijn niet altijd zichtbaar vanwege de haren, maar normaal gesproken zijn deze donker van kleur.

Vacht

De vacht van de honden is soms kortharig, maar kan ook iets langer zijn, borstelen is dan wel aan te raden.

Staart

De staart van deze honden nis niet zo lang, hij is wel harig.

Overige

Het zijn geschikte jachthonden en ook voor kinderen en andere honden zijn zij lief en kunnen ook binnenshuis worden gehouden als zij hun energie maar kwijt kunnen, een tuin is wel aan te raden.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Type griffon

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Staande Honden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden