vorige pagina.

Grote Münsterländer

Grote Münsterländer

De Grote Münsterländer is een hond die hoort bij de staande honden, de spaniels en de retrievers. Het zijn goede jachthonden die erg goed overweg kunnen met kinderen. Ook met andere honden zijn er geen problemen. De honden zijn gek op kinderen en kunnen ook in een gezin worden geplaatst met andere honden en jonge kinderen. Ze hebben alleen veel beweging nodig, de honden moeten ook regelmatig geborsteld worden, ze hebben een lange vacht, vaak wit met zwart van kleur die bijgehouden moet worden. De staart van de honden is mooi behaard en de ogen staan zoals bij alle andere honden. Ze worden gemiddeld tussen de 12 en de 14 jaar oud.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De Grote Münsterländer is een ras dat erg meegaand is, het zijn erg intelligente honden, ze leren graag en snel. Een cursus is voor deze honden dan ook altijd een groot plezier.

Karakter

Het karakter van deze honden is goed, voor de jacht en voor kinderen. De honden kunnen zich prima omschakelen en zijn dol op alles waar ze achter aan mogen jagen.

Gebruik/functies

De honden zijn geschikt als jachthond en als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel beweging nodig, ze hebben een grote tuin nodig zodat zij hun energie kwijt kunnen. Een aantal keer per dag volop wandelen is voor deze dieren erg belangrijk. Lekker rennen door de weilanden en jagen horen bij hun aard.

Verzorging

De honden moeten regelmatig geborsteld worden verder zijn er geen verzorgingsaspecten van groot belang.

Omgang met kinderen

De honden gaan goed overweg met kinderen en zijn erg lief voor hen.

Geschiedenis

De Grote Münsterländer is een jachthond en een goede gezelschapshond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan stevig op de poten en kunnen goed jagen. De staart wordt naar beneden gedragen en de honden zijn erg alert.

Kleur

De honden hebben meestal een wit met zwarte vacht.

Schofthoogte

De schofthoogte van de honden is maximaal 65 cm. De heidewachtel kan tot 56/58 cm groot worden.

Ogen

De ogen van de honden zijn meestal donker van kleur.

Vacht

De vacht van de honden moet geborsteld worden en is wit met zwart van kleur (meestal).

Staart

De staart van de honden wordt naar beneden gedragen en kan ook recht lopen net als de rug, dat ligt aan de houding van de honden en wat ze aan het doen zijn.

Overige

De Grote Münsterländer is een hond die goed is voor mens en dier. Het is een echte jager en hij is erg meegaand en leergierig.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Type spaniëls

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Staande Honden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Kyrah vh Meekenesch
Lizzy van de Stommeerpolder

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden