vorige pagina.

Haldenstøvare

Haldenstøvare

De Haldenstøvare is een hond die hoort bij de lopende honden en de dashonden. Het zijn erg rustige en vriendelijke beesten, maar ze zijn ook erg zelfverzekerd. De honden worden ongeveer 55 cm groot en zijn kortharig. Meestal zijn ze wit en hebben ze zwarte aftekeningen op het hele lichaam. Ook andere combinaties zijn mogelijk. De honden zijn geschikt voor de drijfjacht.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Dit ras is erg rustig en ook vriendelijk van karakter. Het jagen zit hem echt in het bloed en hij zal dan ook veel beweging nodig hebben. Toch kan deze hond ook goed binnen worden gehouden maar dan moet hij wel goed zijn energie kwijt kunnen. Een grote tuin is voor deze honden wel aan te raden zodat zij ook lekker buiten kunnen rennen.

Karakter

Een vriendelijk en lief karakter staat centraal bij de Haldenstøvare. Daarnaast zijn ze ook erg rustig. Voor kinderen zijn het erg lieve honden waar ze mee kunnen knuffelen.

Gebruik/functies

De honden zijn geschikt voor de drijfjacht, maar ook als huishond. Het jagen zit er bij dit ras echt in.

Lichaamsbeweging

Het jagen zit in het ras, het zit ook in het bloed en daarom hebben de honden ook veel beweging nodig. Dit kun je iedere dag doen door ze achter een bal aan te laten rennen, ook kunnen ze aan de fiets mee zodat zij de energie er uit kunnen lopen, een aantal keer per dag is zeker aan te raden.

Verzorging

Qua verzorging aan de vacht is er niet veel nodig, ze hebben een vrij korte en gladde vacht waardoor alles er snel afvalt.

Omgang met kinderen

Dit ras kan goed overweg met kinderen, ze zijn rustig en vriendelijk en als kinderen ook lief zijn voor hen dan zit het zeker goed.

Geschiedenis

Ze zijn voornamelijk gebruikt voor de drijfjacht, nu zijn het veelal huishonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan achter lager op de poten dan voor. De oren hangen naast de kop en ze hebben echt het postuur van een jachthond.

Kleur

Meestal wit met zwarte aftekeningen maar ook andere kleuren komen bij de Haldenstøvare voor als het over de vacht gaat.

Schofthoogte

De schofthoogte is gemiddeld 55 cm bij de reu en een teefje is wat kleiner.

Ogen

De ogen van deze honden zijn donker van kleur en amandelvorming ze kunnen goed fixeren.

Vacht

De vacht is glad en kort en vraagt weinig verzorging.

Staart

De staart van deze honden loopt naar beneden en is dik.

Overige

Het zijn goede honden voor de jacht, ze kunnen lang bewegen en het uithoudingsvermogen is goed.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Lopende honden en zweethonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden