vorige pagina.

Hamilton stövare

Hamilton stövare

De Hamilton stövare is een hond die hoort bij de lopende honden en de dashonden. Het zijn erg rustige, waardige en erg goede jachthonden. De honden worden gemiddeld 46 tot 60 cm groot, de reu is vaak groter dan de teef. De vacht van de honden is kortharig en vaak zwart boven de nek en op de rug en op andere vlakken bruin en wit, andere mogelijkheden zijn er ook. De hond is geschikt voor de jacht op grofwild.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het zijn lieve honden, ze zijn rustig en erg goed als jachthond. Je kunt daarom goed gaan jagen met dit ras, ze hebben een goed uithoudingsvermogen en vinden het heerlijk als zij achter de prooi aan mogen rennen. De energie die zij hebben is erg groot, veel bewegen is daarom belangrijk als je dit ras gaat kiezen.

Karakter

Het karakter van deze honden is zachtaardig, ze zijn lief en rustig maar hebben ook een berg energie. De honden zijn goed voor de jacht op grof wild en vinden het heerlijk als zij mogen jagen, het zit hen dan ook echt in de genen.

Gebruik/functies

Ze worden gebruikt voor de jacht op grof wild maar het zijn ook goede gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

Het jagen zit er bij de Hamilton stövare echt in, daarom is veel bewegen ook van groot belang. De honden kunnen ook achter een bal aan rennen of met de fiets mee, zo raken zij ook de energie kwijt, een aantal keer per dag weg gaan samen is wel aan te raden.

Verzorging

De honden hebben een kortharige vacht en daarom hebben zij niet zoveel verzorging nodig wat de vacht betreft.

Omgang met kinderen

De Hamilton stövare kan goed overweg met kinderen.

Geschiedenis

Vroeger werd dit ras ingezet voor de jacht op grof wild, dit wordt nu nog wel gedaan maar ze zijn nu meer bekend als huishond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan voor hoger op de poten dan achter, de oren hangen naast de kop en de ogen zijn amandelvormig en vaak donker van kleur.

Kleur

De vacht kan verschillen, deze kan zwart met wit en bruin zijn maar kan ook andere kleuren en aftekeningen bevatten.

Schofthoogte

De schofthoogte van deze honden is gemiddeld 46 tot 60 cm, de reu zit eerder tegen de 60 cm aan en de teef tegen de 55 cm.

Ogen

De ogen zijn amandelvormig en vaak donker van kleur, de honden kunnen zich goed fixeren op hun prooi.

Vacht

De vacht van de honden is kortharig en vraagt daarom weinig verzorging.

Staart

De staart van de honden wordt naar beneden gedragen en aan het einde krult deze iets omhoog. De staart is redelijk dik en goed behaard en kan verschillende kleuren hebben.

Overige

De Hamilton stövare is een hond die gek is op jagen en veel beweging nodig heeft, veel rennen is daarom iedere dag wel nodig.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Lopende honden en zweethonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden