vorige pagina.

Havanezer

Havanezer

De Havanezer is een ras dat komt uit het Westelijk Middellands Zeegebied. De honden worden gemiddeld 27 cm groot, de teefjes zijn vaak wat kleiner dan de reuen. De honden zijn erg intelligent, ze zijn goed te trainen als waakhond, ze kunnen ook goed dienen als huishond. Het zijn vriendelijke honden maar ook bijzonder slim. Als je graag op cursus gaat dan is het zeker een goed ras waar je veel mee kunt bereiken.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De raskenmerken van deze honden zijn dat ze erg intelligent zijn, ze leren snel en zijn vriendelijk. Ze zijn erg vrolijk en hangen graag de clown uit. De honden zijn gek op kinderen en op andere honden en spelen dan ook graag samen. Ze moeten iedere dag even de nodige energie kwijt kunnen en dan kunnen deze honden ook binnen worden gehouden. Het kan een prima gezelschapshond zijn.

Karakter

Het karakter van deze honden is goed, ze kunnen getraind worden als waakhond, maar gezelschapshonden zijn het zeker. De honden leren snel, ze zijn erg intelligent, vriendelijk en ze hangen ook graag de clown uit. Je kunt ze vanaf puppy af aan goed trainen en dan kunnen ze ook het huis bewaken, zeker ideaal als je een eigen bedrijf aan huis hebt.

Gebruik/functies

Het is een goede waakhond, maar ook als gezelschapshond is de Havanezer geschikt.

Lichaamsbeweging

Ze hebben wel wat beweging nodig, ze hebben het waken in zich zitten en kunnen prima worden getraind als waakhond.

Verzorging

De verzorging van de vacht is wel belangrijk, ze hebben een lange vacht die regelmatig geborsteld moet worden.

Omgang met kinderen

Ze kunnen goed overweg met kinderen, ze hebben een vriendelijk karakter en zijn erg speels. Ze hangen graag de clown uit.

Geschiedenis

De honden komen uit het Westelijk Middellands Zeegebied, tegenwoordig worden ze ook veel hier gehouden en zijn ze geschikt als gezelschapshond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw is voor en achter ongeveer gelijk. De honden staan zowel voor als achter even hoog op de poten. De oren worden naar beneden gedragen en de staart wordt op de rug gedragen in een krul.

Kleur

De kleur van de vacht is veelal wit met grijs, maar ook andere kleuren komen bij de Havanezer voor.

Schofthoogte

De schofthoogte van de Havanezer is gemiddeld 27 cm, de reuen kunnen een paar cm groter zijn, maar de teefjes zijn altijd kleiner dan die 27 cm.

Ogen

De ogen van de Havanezer zijn donker van kleur en moeten goed zichtbaar zijn dus de haren moeten aan de kant worden gehouden.

Vacht

De vacht van deze honden is langharig, verzorging is dan wel nodig zeker in de vorm van borstelen.

Staart

De staart van de honden is langharig en wordt op de rug gedragen in een soort krul. Ook verzorging voor de vacht is nodig.

Overige

Het zijn lieve honden, niet zo groot en prima huishonden. Ze kunnen eventueel ook in een kleiner huis als zij maar de nodige beweging krijgen.

Rasindeling

Rasgroep 9: Gezelschapshonden
» Sectie Bichons

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Gezelschapshonden

Bekijk ons blog met filmpje op onze webshop: https://waterblazershop.nl/blogs/waterblazershop-nl-blog/wat-is-een-waterblazer-alle-informatie-over-een-waterblazer-voor-je-hond Wat is een honden waterblazer? Er zijn veel hondenbaasjes die geen idee ...
antwoord
Geachte hondenliefhebber, Heeft u een hond en bent u woonachtig in de provincie Overijssel of provincie Gelderland? Dan zou u ons heel erg helpen bij onze scriptie door het invullen van deze enquête: https://nl.surveymonkey.com/r/Y6Y29JN Wij ...
antwoord
Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden