vorige pagina.

Hollandse smoushond of Smous

Hollandse smoushond of Smous

De Hollandse smoushond of Smous is een hond die hoort bij de pinschers en schnauzers. De honden zijn erg levendig en vriendelijk. De honden kunnen goed met kinderen en ook met andere honden. De honden worden gemiddeld 14 jaar oud en wegen ongeveer 9-10 kg.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De honden zijn vriendelijk en hebben veel beweging nodig. Ze kunnen goed met kinderen en andere honden en kunnen in de stad wonen, maar dan moeten ze wel veel beweging krijgen.

Karakter

Het karakter van deze honden is erg vriendelijk en ze zijn ook erg levendig. Spelen met kinderen en andere honden vinden zij heerlijk!

Gebruik/functies

De honden zijn geschikt als stalhondje en waakhond, nu zijn het vrolijke rattenvangers en gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

De honden zijn klein maar hebben wel veel beweging nodig.

Verzorging

De vacht van de honden moet geborsteld worden en ze moeten twee keer per jaar flink behandeld worden om de losse/oude haren uit de vacht te verwijderen.

Omgang met kinderen

De honden kunnen goed overweg met kinderen.

Geschiedenis

De honden zijn geschikt als stalhondje en waakhond, nu zijn het vrolijke rattenvangers en gezelschapshonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn klein, de oren hangen naast de kop en de staart wordt vaak hoog gedragen.

Kleur

De honden hebben een ruwe vacht, deze is vaak ruig uitstaand en de haren zijn ongeveer 4 tot 7 cm lang. De kleur van de vacht kan eenkleurig geel zijn, de voorkeur voor de Hollandse smoushond of Smous is de kleur donker strogeel.

Schofthoogte

De schofthoogte bij de reuen is ongeveer 37 cm tot 42 cm en bij de teven gaat het over een hoogte van gemiddeld 35 cm tot 40 cm.

Ogen

De ogen van deze honden zijn niet altijd goed zichtbaar omdat de haren er voor kunnen vallen.

Vacht

De honden hebben een ruwe vacht, deze is vaak ruig uitstaand en de haren zijn ongeveer 4 tot 7 cm lang. De kleur van de vacht kan eenkleurig geel zijn, de voorkeur voor de Hollandse smoushond of Smous is de kleur donker strogeel. Regelmatig borstelen is van groot belang.

Staart

De staart van deze hond is goed behaard en wordt vaak hoog gedragen.

Overige

De honden zijn geschikt als waakhond en echte gezelschapshonden.

Rasindeling

Rasgroep 2: Pinschers en schnauzers, molossers, berg- en sennenhonden
» Sectie Pinschers en schnauzers

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Pinschers en schnauzers, molossers, berg- en sennenhonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden