vorige pagina.

Kleine Münsterländer of Heidewachtel

Kleine Münsterländer of Heidewachtel

De Kleine Münsterländer of Heidewachtel is een hond die hoort bij de staande jachthonden, de spaniels en de retrievers. De honden zijn erg meegaand en erg intelligent. Ze zijn geschikt voor de jacht, maar ook als gezelschapshonden. Ook in gezinnen waar jongere kinderen zijn kun je de honden goed plaatsen. De Kleine Münsterländer of Heidewachtel is namelijk gek op kinderen en speelt erg graag met hen. Ook met andere honden gaat het erg goed, ze zijn speels en zeker niet dominant. De honden worden gemiddeld 12 jaar oud en zijn niet zo zwaar. De honden zijn erg soepel en bewegen graag. Ze hebben hun beweging dan ook nodig en hebben ook een huis met een tuin nodig.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De honden zijn erg leergierig en meegaand. Ze werken graag voor de baas en zijn gek op jagen. De Kleine Münsterländer of Heidewachtel is dan ook een goede jachthond en ook als gezelschapshond is het een lieve hond.

Karakter

Het karakter van de honden is goed, ze zijn dol op jagen en rennen. Ze moeten hun energie kwijt kunnen en zijn erg leergierig, ze leren ook snel omdat ze intelligent zijn.

Gebruik/functies

De honden worden als jachthond ingezet, maar zijn ook uitstekende gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel beweging nodig, de honden hebben daarom ook een tuin nodig waar zij hun energie kwijt kunnen. Ook met kinderen kunnen ze volop spelen.

Verzorging

De honden moeten regelmatig geborsteld worden verder hebben zij geen extra verzorging nodig.

Omgang met kinderen

De honden kunnen goed overweg met kinderen, ook met andere honden doen zij het erg goed en zo kunnen zij hun energie goed kwijt.

Geschiedenis

De honden zijn geschikt als jachthond en worden nu ook ingezet als gezelschapshond, ook voor gezinnen met jongere kinderen zijn het goede honden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn goed gebouwd om te kunnen jagen, ze hebben veel haar en de oren vallen langs de kop naar beneden. De staan voor en achter op de poten even hoog.

Kleur

De honden hebben een vacht die vaak wit met zwart van kleur is.

Schofthoogte

De schofthoogte bij de Kleine Münsterländer of Heidewachtel is gemiddeld 58 cm.

Ogen

De ogen van de honden zijn donker van kleur.

Vacht

De vacht van de honden is langharig en is wit met zwart van kleur.

Staart

De staart van de honden is langharig, ze staart wordt naar beneden gedragen.

Overige

De honden zijn zeer goede jagers en ook geschikt als huishond. De honden kunnen zeker geplaatst worden in gezinnen met jongere kinderen, maar liever niet op een flatje of in een drukke stad want de honden moeten hun energie kwijt kunnen.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Type spaniëls

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Staande Honden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden