wooof geperst hondenvoer
vorige pagina.

Kooikerhondje

Kooikerhondje

Het Kooikerhondje is een ras dat hoort bij de staande jachthonden, de spaniels en de retrievers. De honden zijn erg vrolijk, sportief en oplettend. Gemiddeld worden deze honden 14 jaar oud. De schouderhoogte is ongeveer 40 cm en de teefjes zijn wat kleiner. Gemiddeld wegen de honden 12 kg. De vacht is middellang en de honden zijn geschikt als jachthond en gezelschapshond.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het ras staat bekend om de energie, om zijn vriendelijkheid en om de oplettendheid. Het zijn sportieve honden die het heerlijk vinden om lekker te mogen bewegen. Ze zijn gek op kinderen en ook met andere honden gaat het goed. Ze hebben veel ruimte nodig om te bewegen.

Karakter

Het karakter van deze honden is goed, ze zijn lief voor mens en dier en zijn erg vrolijk. De honden letten goed op en houden de boel dan ook graag bij elkaar. Ze vinden het fijn om te mogen sporten, lekker veel bewegen hebben ze dan ook nodig. De honden kunnen mee aan de fiets of je kunt even flink met de bal gooien zodat de honden hun energie kwijt kunnen.

Gebruik/functies

Het zijn goed jachthonden en gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

Het Kooikerhondje heeft veel beweging nodig. Sportief zijn ze zeker en ook erg energiek, met deze combinatie is een tuin overdag voor deze beesten van groot belang zodat ze lekker buiten kunnen rennen.

Verzorging

De honden hebben een middellange vacht, verzorging is dan van groot belang in de vorm van borstelen en kammen.

Omgang met kinderen

Dit ras gaat goed overweg met kinderen, ze bewegen graag samen zodat de energie er uit gaat.

Geschiedenis

Het zijn altijd al goede jagers geweest maar nu ook goede gezelschapshonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw van deze honden is goed, ze zijn gemiddeld 40 cm hoog, de oren worden naast de kop gedragen en de ogen zijn donker van kleur. De staart wordt naar beneden gedragen en de honden zijn erg energiek.

Kleur

De kleuren van de vacht zijn verschillend, veelal wit en oranje maar ook andere kleuren zijn mogelijk.

Schofthoogte

De schofthoogte is gemiddeld 40 cm een teefje kan wat kleiner zijn.

Ogen

De ogen van deze honden zijn amandelvormig en donker van kleur.

Vacht

De vacht is middellang, verzorging door middel van borstelen en kammen is daarom van groot belang bij een Kooikerhondje.

Staart

De staart van deze honden is lang en hangt net niet op de grond. Hij is ook erg harig en mooi vol.

Overige

Het zijn energieke en slimme honden, ze zijn graag bij de mensen en gaan graag mee wandelen/rennen. Een huis met een tuin is zeker aan te raden als je een Kooikerhondje aan wilt schaffen.

Rasindeling

Rasgroep 8: Retrievers en Waterhonden
» Sectie Opjagende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

wooof geperst hondenvoer
TIM's Dierenwinkel

Forum Retrievers en Waterhonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden