vorige pagina.

Kromfohrländer

Kromfohrländer

De Kromfohrländer is een ras dat hoort bij de gezelschapshonden. Het zijn erg opgewekte honden, maar ook erg aanhankelijk, trouw en gehoorzaam. Ze worden gemiddeld 46 cm groot, de teefjes eerder 38 cm. De vacht van deze honden is erg kort, ook recht ruwharig. Vaak zijn ze wit van kleur en hebben ze bruine vlekken met verschillende tinten. Het zijn dieren die lief zijn voor mens en dier, ze waken goed en beschermen iedereen waar zij vaak bij zijn.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het zijn waakse honden, liefdevol voor mensen en erg intelligent, de hond wordt gezien als een trouwe begeleider. De Ze zijn erg aanhankelijk en zijn dan ook graag binnen bij de baasjes, maar overdag zijn ze ook graag buiten zodat zij de energie goed kwijt kunnen. De honden zijn graag samen, zodat ze samen lekker kunnen ravotten. Ook voor kinderen zijn het geschikte honden, de ultieme gezelschapshond.

Karakter

De Kromfohrländer is een goede gezelschapshond, liefdevol en aanhankelijk. Het zijn ook erg trouwe honden. Ze zijn ook erg gehoorzaam en altijd vrolijk. Voor gezinnen met jonge kinderen is dit een prima ras want de honden zijn zachtaardig voor mens en dier.

Gebruik/functies

Het zijn prima gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

Dit ras heeft veel beweging nodig, ze kunnen daarom beter niet in de stad worden gehouden maar liever in een huis waar een grote lap grond bij aanwezig is zodat zij hun energie goed kwijt kunnen. De honden bewegen graag en daarom is dit voor hen ook wel een levensbehoefte.

Verzorging

De honden hebben kort haar, er is dan ook niet veel verzorging nodig. Alleen veel wandelen is voor hen wel van groot belang zodat ze even de energie kwijt kunnen.

Omgang met kinderen

De Kromfohrländer kan goed overweg met kinderen, het zijn prima gezelschapshonden en ze zijn erg trouw ook naar de kinderen toe, ook erg aanhankelijk naar de eigen kinderen (in het gezin waar ze leven).

Geschiedenis

Het is een ras dat al langere tijd bestaat. Het zijn altijd al opgewekte dieren geweest, prima gezelschapshonden en nu nog steeds.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn laag gebouwd, maximaal 46 cm hoog, de teefjes zijn vaak een stuk kleiner. De kop staat hoog en de oren worden naast de kop gedragen en de staart loopt achter naar beneden.

Kleur

Meestal is de vacht wit met bruine vlekken, ook andere tinten zijn mogelijk.

Schofthoogte

De schofthoogte is gemiddeld 46 cm, de teefjes vaak rond de 38 cm.

Ogen

De ogen van deze honden zijn donker van kleur.

Vacht

De vacht is kort en recht ruwharig, de hond heeft dan ook bijna geen verzorging nodig.

Staart

De staart van deze honden is lang en harig, hij wordt naar beneden gedragen. Ze hebben een hangende en dikke harige staart.

Overige

Het zijn lieve honden, erg intelligent en aanhankelijk en de Kromfohrländer is een prima gezelschapshond.

Rasindeling

Rasgroep 9: Gezelschapshonden
» Sectie Kromfohrländer

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Gezelschapshonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden