vorige pagina.

Leeuwhondje

Leeuwhondje

Een Leeuwhondje is een ras dat hoort bij de gezelschapshonden. Ze zijn erg vriendelijk, speels en meegaand. Ze worden gemiddeld 14 jaar oud en zijn maximaal 35 cm groot, de teefjes zijn wat kleiner. De honden zijn geschikt als gezelschapshond en kunnen goed overweg met kinderen en met andere honden.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het is een klein, harig hondje. Op de kont heeft de hond vrijwel geen haar en in het midden en bij de kop is hij erg harig. Het zijn vriendelijke en meegaande honden, daarnaast zijn ze lief voor kinderen en andere honden. Het zij goede gezelschapshonden, ze kunnen ook in een flat worden gehouden.

Karakter

Het karakter van deze honden is goed, ze bewegen graag even buiten, maar ze kunnen prima in een flat worden gehouden. Ze zijn erg vriendelijk en speels. Kinderen en andere honden zijn voor dit ras geen probleem. Het is van belang dat zij samen kunnen spelen en dat gaat meestal goed.

Gebruik/functies

Het zijn gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

De honden zijn klein en hebben niet zoveel beweging nodig. Wel vinden ze het fijn om lekker te kunnen knuffelen met de baasjes. Ze zijn erg meegaand en speels, ook samen spelen is voor hen belangrijk.

Verzorging

De verzorging van de vacht is intensief. Borstelen en kammen, het behoort tot de dagelijkse werkzaamheden als je een Leeuwhondje in huis hebt.

Omgang met kinderen

Een Leeuwhondje kan goed overweg met kinderen, ze zijn erg vriendelijk speels en ook meegaand.

Geschiedenis

De honden zijn altijd al geschikt geweest als gezelschapshond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn klein, maximaal 35 cm hoog en harig. De oren hangen naast de kop en de staart wordt naar beneden gedragen.

Kleur

De kleur van de vacht is vaak zwart of grijs. maar andere kleuren zijn ook toegestaan.

Schofthoogte

De schofthoogte is maximaal 35 cm, de teef is wat kleiner (kan ook 20 cm zijn) maar vaak iets groter.

Ogen

De ogen van de honden zijn donker van kleur maar niet altijd zichtbaar vanwege het vele haar.

Vacht

De vacht van deze honden is middelmatig lang en moet intensief verzorgd worden. Regelmatig borstelen en kammen hoort er echt bij.

Staart

De staart van de honden is best lang. In het begin bevindt zich geen haar op de staart maar aan het einde is een soort pluim van haar te zien.

Overige

Een Leeuwhondje kan goed bij andere honden en in gezinnen met kinderen worden gehouden, ze zijn speels en vriendelijk.

Rasindeling

Rasgroep 9: Gezelschapshonden
» Sectie Bichons

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Gezelschapshonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden