vorige pagina.

Maltezer

Maltezer

De Maltezer komt oorspronkelijk uit Malta. Het zijn erg levendige en aanhankelijke hondjes. Daarnaast zijn ze ook zeer volgzaam en intelligent. Je kunt met de honden goed op cursus gaan om hen van alles te leren. De honden worden gemiddeld 25 cm groot en de teefjes zijn wat kleiner tot ongeveer 20-23 cm. Ze wegen ongeveer 3 tot 4 kg, het zijn redelijk snelle honden en ze bewegen graag, maar ze liggen ook graag bij je op schoot.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het ras staat bekend om zijn intelligentie, daarnaast ook om de volgzaamheid. De honden zijn graag bij je en doen dan ook graag alles mee. Ze houden van een cursus en zijn de hele dag lekker levendig. Ze kunnen prima mee naar buiten en luisteren goed, een cursus is aan te raden als je de honden vaak ergens mee naar toe wil nemen zodat de honden ook goed gesocialiseerd worden. Ze zijn lief voor kinderen en gaan ook goed met andere honden samen.

Karakter

Het karakter van de honden is goed, ze zijn volgzaam, intelligent, aanhankelijk en erg lief voor kinderen en andere honden. De levendigheid van de honden is direct te merken, ze zitten niet graag stil en ze volgen je het liefst de hele dag. Als zij hun energie goed kwijt kunnen dan komen ze daarna lekker bij je op schoot liggen, het zijn dan ook echte knuffelhonden.

Gebruik/functies

De honden zijn geschikt als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

De Maltezer heeft wel beweging nodig want ze zijn vrij levendig.

Verzorging

De verzorging van de vacht is belangrijk, te denken aan borstelen en kammen en eens of twee keer per jaar naar de trimsalon.

Omgang met kinderen

Ze gaan goed overweg met kinderen, ze spelen graag samen en zijn vriendelijk en zachtaardig.

Geschiedenis

De honden komen oorspronkelijk uit Malta, het zijn prima gezelschapshonden ook voor gezinnen met jonge kinderen.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn klein, ongeveer 25 cm hoog en de teefjes maximaal 23 cm. Het is van belang dat de honden goed geborsteld worden zodat de haren niet voor de ogen vallen.

Kleur

Veelal wit maar ook andere kleuren is mogelijk.

Schofthoogte

De schofthoogte van de Maltezer is gemiddeld 25 cm, de teefjes zijn wat kleiner, maximaal 23 cm.

Ogen

De ogen van de honden zijn donker van kleur maar niet altijd goed zichtbaar vanwege de enorme haarbos op de kop.

Vacht

De vacht van de honden is lang en ze moeten zeker geborsteld en gekamd worden om het bij te houden.

Staart

De staart van de honden is erg harig en wordt naar beneden gedragen.

Overige

Het zijn lieve honden met een zacht karakter. De Maltezer kan gehouden worden in een gezin met jonge kinderen.

Rasindeling

Rasgroep 9: Gezelschapshonden
» Sectie Bichons

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Gezelschapshonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Lizzy
Luckly
Rocky
Multi Kamp. Sinphony of Venice Private Puzzle
Gold Passion of the Dinky Diamonds, NJK 2011
Starlet Snowflower v. Voorne's Home

Fokkers

Bea Baard-Lautenbag

Bea Baard-Lautenbag Maltezerkennel

Marja Vermolen

Marja Vermolen Kleine, selectieve Maltezer kennel waar alle hondjes in huisenlijk kring opgroeien. V.t.t.t. prachtige pupjes voor serieuze liefhebbers.

W.P.v.d.Rijk v. leeuwen

W.P.v.d.Rijk v. leeuwen Maltezer Kennel

Verenigingen

Maltezer Vrienden Vereniniging Nederland

Maltezer Vrienden Vereniniging Nederland Dit is een vereniging waar leden en Maltezers belangrijk zijn ,en we zijn vooral een vereniging waar de liefde voor het ras voorop staat.

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden