vorige pagina.

Oostenrijkse pinscher

Oostenrijkse pinscher

De Oostenrijkse pinscher is een ras dat komt uit Oostenrijk. De honden worden gemiddeld 42 tot 50 cm groot, de teefjes zijn vaak wat kleiner tot ongeveer 48 cm. Het zijn erg zelfverzekerde en leergierige honden. Daarnaast zijn de honden ook erg levendig en alert. Ze zijn ook speels en erg aanhankelijk. Naar andere mensen toe kunnen ze wat afstandelijk reageren.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het jachtinstinct bij deze honden is niet helemaal ontwikkeld, maar ze jagen wel graag. Ze staan bekend om hun korte staartje en de vriendelijke kop. De honden zijn gek op spelen en zijn ook dol op kinderen. Ze worden ongeveer 48 cm groot. De hele dag door kunnen zij lekker buiten zijn en samen spelen met de andere gezinsleden, dit is wat zij het liefste doen.

Karakter

Het karakter van de hond is goed, ze zijn speels, vriendelijk, alert en erg leergierig. De honden zijn ook gek op jagen maar het jachtinstinct is niet helemaal ontwikkeld. De honden zijn ook erg zelfverzekerd, dit zorgt er voor dat zij erg moedig zijn en vrijwel nergens bang voor zijn. Het zijn goede waakhonden als je hen hier voor wilt trainen.

Gebruik/functies

Jachthonden (soms) en gezelschapshonden.

Lichaamsbeweging

De Oostenrijkse pinscher heeft veel beweging nodig, het jagen zit er een beetje in en de honden bewegen gewoon graag veel en dat hebben zij dan ook nodig.

Verzorging

De verzorging van de vacht is minimaal de honden hebben namelijk een korte vacht.

Omgang met kinderen

De Oostenrijkse pinscher kan goed overweg met kinderen. Ze zijn vriendelijk en spelen graag samen.

Geschiedenis

De honden komen uit Oostenrijk en zijn prima gezelschapshonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De lichaamsbouw van de honden is goed, ze staan voor en achter even hoog op de poten en ze hebben een korte staart. De oren hangen naast de kop.

Kleur

De kleur van de vacht is verschillend, vaak zijn ze mosterd geel, bruin, wit en zwart, maar ook andere combinaties komen voor.

Schofthoogte

De schofthoogte van dit ras is gemiddeld 48 cm de teefjes zijn vaak wat kleiner en de reuen tot 50-51 cm.

Ogen

De ogen van de Oostenrijkse pinscher zijn donker van kleur.

Vacht

De vacht van deze Oostenrijkse pinschers is kort en heeft verschillende kleuren.

Staart

De staart van de honden is kort en wordt omhoog gedragen.

Overige

De Oostenrijkse pinscher is een ras dat bekend staat als vriendelijk, leergierig en alert. De honden spelen graag en hebben dan ook de nodige lichaamsbeweging nodig.

Rasindeling

Rasgroep 2: Pinschers en schnauzers, molossers, berg- en sennenhonden
» Sectie Pinschers en schnauzers

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Pinschers en schnauzers, molossers, berg- en sennenhonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden