vorige pagina.

Pekingees

Pekingees

De Pekingees is een hond die hoort bij de gezelschapshonden. Het is een erg moedig ras en ze zijn erg trouw, het zijn geen allemansvrienden. De honden zijn trouw aan de baas en vreemde mensen mogen ze niet altijd, ze gaan er echt niet zomaar op schoot liggen. De honden worden gemiddeld 12 tot 14 jaar oud en ze zijn ongeveer 25 cm hoog, maximaal. Ze wegen ongeveer 5 kg en zijn dus klein en licht. De honden zijn langharig en kunnen alle kleuren hebben. De vacht moet geborsteld en gekamd worden en de honden kunnen in een flat wonen omdat ze niet zoveel beweging nodig hebben. De Pekingees kan goed met kinderen en met andere honden.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De Pekingees is over het algemeen erg trouw en moedig. Maar het is geen hond die iedereen aardig vindt, ze hebben duidelijk voorkeur want het zijn geen allemansvrienden.

Karakter

De honden hebben een goed karakter voor kinderen en andere honden, ze kunnen allemaal goed met elkaar overweg. De Pekingees is verder ook erg moedig en trouw aan de baas.

Gebruik/functies

De hond is geschikt als gezelschapshond en kan lekker op schoot komen liggen.

Lichaamsbeweging

De honden hebben niet zoveel beweging nodig en daarom kunnen zij ook goed op een flatje worden gehouden. De honden hebben niet zoveel ruimte nodig.

Verzorging

Qua wandelingen hebben de honden niet zoveel verzorging nodig, maar ze moeten wel regelmatig geborsteld en gekamd worden.

Omgang met kinderen

De honden gaan goed overweg met kinderen. Ze zijn erg lief voor hen en spelen graag samen.

Geschiedenis

De honden zijn altijd al geschikt geweest als gezelschapshond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn klein en erg harig, de staart wordt op de rug gedragen, de ogen zijn vaak donker van kleur.

Kleur

De vacht van de Pekingees kan alle kleuren hebben.

Schofthoogte

De honden zijn ongeveer 15 tot 25 cm groot.

Ogen

De ogen van de Pekingees zijn vaak donker van kleur en niet altijd meteen te zien omdat de honden veel haar hebben in het gezicht.

Vacht

De vacht van de honden is langharig, en dicht behaard.

Staart

De staart van deze honden bestaat uit veel haar en wordt vaak op de rug gedragen.

Overige

De honden zijn lief voor mens en dier en zijn zeker geschikt als gezelschapshond. De honden zijn gek op speeltjes, ze zijn erg trouw aan de baas en vinden het fijn als ze mogen wandelen maar ze hebben niet zoveel beweging nodig.

Rasindeling

Rasgroep 9: Gezelschapshonden
» Sectie Chin en pekingees

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Gezelschapshonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden