vorige pagina.

Perdigueiro de Burgos of Staande hond van Burgos

Perdigueiro de Burgos of Staande hond van Burgos

De Perdigueiro de Burgos of Staande hond van Burgos hoort bij de staande jachthonden, spaniels en retrievers. Het zijn erg gepassioneerde jachthonden, ze hebben een goede neus, het is een gedegen werker, ze houden een goed contact met de jager als ze aan het jagen zijn en ze zijn erg intelligent. De honden worden gemiddeld 60 cm hoog, de reu ongeveer 67 cm en de teef ongeveer 59-64 cm. De vacht is vrij droog en middelmatig grof, kort en glad aanliggend.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Apporteren kunnen de honden erg goed, ze zijn meegaande honden, ze kijken vaak alleen wat triest. Ze vinden het heerlijk als zij mogen werken voor de baas, ze houden tijdens het werken, tijdens het jagen dus, goed contact met de jager. Ze zijn erg intelligent en leergierig. De honden vinden het heerlijk om te mogen jagen, maar ook speuren en apporteren horen bij de bezigheden van deze honden.

Karakter

Het karakter van de honden is goed. De honden zijn gepassioneerde jachthonden, ze zijn intelligent, leergierig en meegaande honden. De Perdigueiro de Burgos of Staande hond van Burgos is een hond die zich goed richt op de baas, ze doen graag alles voor hem of haar en zijn dan ook erg alert.

Gebruik/functies

De honden zijn geschikt om te apporteren, om hard te werken, om te speuren en om te jagen.

Lichaamsbeweging

De Perdigueiro de Burgos of Staande hond van Burgos heeft veel beweging nodig, het jagen zit echt in vlees en bloed en daarom willen zij dan ook echt hun energie kwijt. De honden hebben de beweging iedere dag nodig, ze moeten de ruimte hebben om hun energie kwijt te kunnen een huis in de stad is voor hen geen optie.

Verzorging

Ze hebben een korte vacht, ze hebben daarom weinig tot geen verzorging nodig.

Omgang met kinderen

Dit ras kan goed overweg met kinderen, ze vinden het heerlijk om samen te mogen rennen zodat ze beide hun energie kwijt kunnen.

Geschiedenis

Het zijn altijd al gepassioneerde jachthonden geweest. Ze vinden het heerlijk om te mogen jagen en ze hebben een goede neus. Ook speuren en apporteren hoort daarom bij deze honden, dat was vroeger het geval maar ook geldt dat nog steeds.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn flexibel gebouwd, ze kunnen lekker rennen en de oren hangen naast de kop. Ze hebben een staart die naar achteren wordt gedragen en hebben een korte vacht.

Kleur

De kleur van de vacht is vaak wit, leverkleurig maar ook andere kleuren zijn mogelijk.

Schofthoogte

De schofthoogte van de reu is gemiddeld 62 tot 67 cm en bij de teefjes is dat 59 tot 64 cm.

Ogen

De ogen van deze honden kijken vaak wat triest.

Vacht

Ze hebben een kortharige en gladde vacht.

Staart

De staart van de honden is middelmatig lang en wordt naar achteren gedragen.

Overige

Het zijn honden die goed kunnen jagen, speuren en apporteren. Ze vinden het heerlijk om hun energie kwijt te kunnen.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Continentale voorstaande honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Staande Honden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden