vorige pagina.

Perdigueiro português of Portugese pointer

Perdigueiro português of Portugese pointer

De Perdigueiro português of Portugese pointer behoort tot de staande jachthonden, spaniels en retrievers. Het zijn gepassioneerde jachthonden, oorspronkelijk zijn het staande honden. Dit ras is ook erg goed in apporteren, ze zijn erg vriendelijk en ook intelligent. De reuen worden gemiddeld 56 cm groot en de teefjes 52 cm. De vacht van dit ras is erg kort, de haren staan dicht op elkaar en is niet zo zacht, ze zijn meestal geel of kastanje van kleur.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Als het over dit ras gaat, dan gaat het over een ras dat erg intelligent is. Ze vinden het heerlijk om te mogen jagen en ze kunnen erg goed apporteren. Daarnaast zijn de honden ook erg vriendelijk. Je kunt daarom deze honden ook zien als leuke gezelschapshonden, ze zijn erg lief voor kinderen en kunnen goed met hen overweg. De honden hebben een zeer fijne neus en dienen daarom ook echt als speurhond.

Karakter

Speuren kunnen deze honden erg goed, maar ook apporteren kunnen ze erg goed. De honden kunnen ook goed jagen. Vriendelijk zijn en intelligent zijn staat bij dit ras centraal. Ze vinden het fijn als ze samen mogen spelen en hun energie kwijt kunnen. De honden zijn erg vriendelijk voor kinderen en kunnen dan ook goed in een gezin waar jonge kinderen aanwezig zijn.

Gebruik/functies

Het zijn honden die goed zijn voor het speuren, apporteren en jagen. Ze zijn erg intelligent en leren snel.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel beweging nodig, het jagen zit er echt in. De energie kunnen zij ook goed kwijt door te kunnen speuren en apporteren.

Verzorging

De vacht van deze honden is kort, ze hebben daarom niet veel verzorging nodig, wel moeten ze hun energie kwijt kunnen en bewegen is voor hen erg belangrijk.

Omgang met kinderen

De Perdigueiro português of Portugese pointer kan goed overweg met kinderen en is erg vriendelijk naar hen toe.

Geschiedenis

Het ras komt oorspronkelijk uit Portugal. Het zijn gepassioneerde jachthonden, ze kunnen goed speuren en apporteren.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn stevig gebouwd, ook voor zijn ze wat breder dan achter. Ze hebben een stevige borst. De oren hangen naast de kop en de staart wordt naar beneden gedragen.

Kleur

De honden zijn meestal geel en kastanjekleurig als het over de vacht gaat.

Schofthoogte

De schofthoogte van de reu is gemiddeld 56 cm en bij de teef 52 cm.

Ogen

De ogen van deze honden zijn amandelvormig en donker van kleur.

Vacht

De vacht van deze honden is erg kort, de haren staan ook dicht op elkaar en ze hebben hierdoor maar weinig verzorging nodig.

Staart

De staart van deze honden is lang, behaard en wordt naar beneden gedragen.

Overige

Het zijn honden die het geweldig vinden om te mogen jagen, het zit hen echt in vlees en bloed, net als apporteren en speuren. Ze honden zijn graag bezig en leren graag en snel.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Continentale voorstaande honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Staande Honden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden