vorige pagina.

Petit bleu de Gascogne

Petit bleu de Gascogne

Petit bleu de Gascogne een ras dat in Frankrijk wordt gebruikt voor de jacht op de haas, maar dit ras kan ook op wilde zwijnen jagen. Inmiddels worden de honden ook ingezet als gezelschapshonden. Het zijn intelligente honden, ze leren snel en vinden het heerlijk om samen een cursus te volgen. Jagen is iets wat zij graag doen en dit zit hen dan ook echt in het bloed.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De honden staan bekend vanwege het goede jagen, zeker op wild zwijn en haas zijn de honden erg gek. Ze komen uit Frankrijk en ze hebben een goede neus, jacht is dan ook iets wat zij graag doen en waar zij zeer geschikt voor zijn. De honden zijn intelligent en leren snel. Een goede opvoeding is voor de honden van belang, maar geen harde hand want daar reageren de honden niet goed op.

Karakter

Het ras Petit bleu de Gascogne is erg intelligent, de honden zijn ook erg leergierig en je kunt hen dan ook erg snel veel leren. Een goede opvoeding is voor de honden belangrijk, maar het kost je ook niet veel tijd want de honden zijn al slim van karakter. Het is een hond die ruimte nodig heeft om te kunnen bewegen, een stad of een flatje is voor dit ras geen goede optie.

Gebruik/functies

Het zijn goede jagers, zeker op haas en wild zwijn, de honden kunnen worden ingezet als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

De honden hebben veel beweging nodig, een huis met een flinke tuin wordt dan ook aangeraden. Een flat en de drukke stad worden afgeraden.

Verzorging

Er is niet veel vachtverzorging nodig want de honden hebben een korte en gesloten vacht.

Omgang met kinderen

Een zacht karakter, hierdoor kunnen ze goed met kinderen overweg.

Geschiedenis

Vroeger werden de honden in Frankrijk veelal ingezet voor de jacht op haas en wild zwijn. Tegenwoordig zijn het ook gezelschapshonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

Het zijn honden die echt bestaan om te jagen dit is aan de hele bouw te zien. Het zijn snelle honden en zeer slim waardoor het jagen hen goed af gaat. De ogen zijn ovaal van vorm en de staart wordt naar beneden gedragen.

Kleur

Veelvoorkomend zijn wit met zwart en bruin.

Schofthoogte

Afhankelijk van welke type je precies gaat nemen.

Ogen

De ogen hebben een ovale vorm en zijn vaak bruin van kleur. Ze hebben een zachte uitdrukking.

Vacht

De vacht is kort en niet te lang, het gaat om een gesloten vacht.

Staart

De staart van de Petit bleu de Gascogne wordt naar beneden gedragen.

Overige

De honden zijn zeer geschikt voor de jacht dus als je van bewegen houdt dan is de Petit bleu de Gascogne een goede keuze.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Lopende honden en zweethonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden