vorige pagina.

Poedel pointer

Poedel pointer

De poedel pointer is een hond die hoort bij de staande jachthonden, de spaniels en de retrievers. Het zijn erg actieve honden, daarnaast hebben de honden ook vele energie en zij zijn erg meegaand. De honden worden gemiddeld 12 tot 14 jaar oud en wegen ongeveer 25 tot 30 kg. De honden zijn maximaal 65 cm groot en ze zijn vaak draadharig, de honden worden gezien als veelzijdige staande jachthond, ze zijn graag aan het jagen en hebben dan ook veel beweging nodig. De honden kunnen niet zonder het jagen, ze moeten zich kunnen bewegen en daarom is een flinke tuin voor deze honden wel aangeraden, een drukke stad en een flatje zeker niet. De honden moeten ook geborsteld en gekamd worden.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De honden zijn erg actief, ook meegaand een energiek. Ze spelen graag met kinderen en ook met andere honden. Ze zijn goed voor mens en dier en bewegen zich graag, voornamelijk jagen is iets wat zij erg graag doen.

Karakter

De honden zijn erg energiek, maar ook meegaand en actief. Ze vinden het heerlijk om te kunnen jagen, of dat nu een prooi is of een balletje, dat maakt hen niet uit als zij maar kunnen rennen. Het is een veelzijdige staande jachthond.

Gebruik/functies

De honden zijn geschikt als veelzijdige staande jachthond en ook als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

De poedel pointer heeft veel beweging nodig, hij moet zijn energie een aantal keer per dag goed kwijt kunnen, hij kan dan lekker rennen en dan is het binnen weer een rustige hond.

Verzorging

De verzorging van de poedel pointer valt mee, de honden moeten geborsteld en gekamd worden, na het veldwerk moet je bij deze honden wel de onregelmatigheden uit de vacht halen.

Omgang met kinderen

De honden kunnen goed overweg met kinderen en zijn zachtaardig.

Geschiedenis

De honden zijn geschikt voor de jacht en ook als gezelschapshond, het laatste komt momenteel vaker voor.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden zijn goed gebouwd, ze staan hoog op de poten en de oren worden langs de kop gedragen. De honden hebben donkere amandelvormige ogen.

Kleur

De honden kunnen alle kleuren bruin hebben ook verschillende tinten door elkaar komt bij de poedel pointer regelmatig voor.

Schofthoogte

De honden zijn ongeveer 60 tot 65 groot. Ze zijn erg actief en bewegen zich graag!

Ogen

De honden hebben donkere en amandelvormige ogen

Vacht

De honden hebben een draadharige vacht die meestal bruin is van kleur. Verschillende soorten bruin zijn mogelijk. De honden zijn goed als zij regelmatig worden geborsteld en gekamd.

Staart

De staart van de honden is gemiddeld niet zo lang, ze hebben hier ook haar op zitten.

Overige

De honden zijn geschikt om te jagen, toch wordt de poedel pointer nu meer gehouden als gezelschapshond. De hond is goed voor kinderen en andere honden en is een echte sportieveling.

Rasindeling

Rasgroep 7: Staande Honden
» Sectie Continentale voorstaande honden
» » Subsectie Continentale voorstaande honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Staande Honden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden