vorige pagina.

Riesenschnauzer

Riesenschnauzer

Riesenschnauzers zijn energieke en sportieve honden. Ze zijn zeer goed gespierd en robuust van bouw. Het is het heerlijk om met een Riesenschnauzer te fietsen, hardlopen of met de paarden mee te gaan op rit. Natuurlijk zijn lange wandelingen samen met hen verrukkelijk! Schnauzers hebben een indrukwekkend leuk en stabiel karakter. Ze zijn zeer werkwillig,genegeheid voor zijn baas, intelligent, vrolijk, heel aanhalig en soms ook wat eigenwijs! Riesenschnauzers vinden het fantastisch als u met ze op meerdere cursussen gaat zoals gehoorzaamheid, speuren, reddingshond of verdedigingswerk.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De Riesenschnauzer is de reus onder de Schnauzers. De schofthoogte is tussen 60 en 70 cm. Een zeer werklustige hond die het geen moeite teveel is om het 'de baas' naar de zin te maken.
Een harde bovenvacht die geplukt moet worden. Er zijn twee kleurslagen t.w. zwart en de zeldzame Peper en Zout. Een trotse hond met een robuust uiterlijk.

Karakter

Typische gedragskenmerken zijn (bij goede socialisatie) het goedaardige, evenwichtige en trotse, soms tegen vreemden wat gereserveerde karakter. En zijn onomkoopbare trouw aan zijn baas. Maar "Baas zijn" moet je wel verdienen door een consequente en emotioneel stabiele leider te zijn!!! Dan heb je zijn eeuwige genegenheid.
Hij bezit sterk ontwikkelde zintuigen, schranderheid, geschiktheid om te worden afgericht, kracht, intelligentie, uithoudingsvermogen en snelheid.

Gebruik/functies

Een sportieve huis- en erfhond waar je alles mee kunt doen: joggen, met de paarden mee, fietsen, alle soorten training en africhting! Door hun intelligentie moet er ook afwisselend met ze gewerkt worden.

Lichaamsbeweging

Door hun sportiviteit en uithoudingsvermogen hebben ze veel afwisselende lichaamsbeweging nodig.

Verzorging

De Riesenschnauzer p+z heeft een harde bovenvacht en een wollige ondervacht. De ondervacht moet wekelijks met de Furminator doorborsteld worden. Baard en poten minimaal 3 x per week goed doorkammen. 2x per jaar naar een goede trimmer om de bovenvacht uit te plukken.

Omgang met kinderen

Mits goed gesocialiseerd zijn ze geweldig lief voor kinderen en andere dieren.

Geschiedenis

Oorspronkelijk ontwikkeld in Zuid Duitsland als veelzijdige veehoeder. Rond het jaar 1900 herkenden doelbewuste fokkers dat hij aanleg heeft om buitengewone prestaties te leveren en hoogst waardevolle karaktereigenschappen bezit.
Sinds 1913 is hij opgenomen in het stamboek en reeds in 1925 krijgt hij de officiële erkenning als diensthond.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

Groot, sterk, eerder gedrongen dan slank, ruwharig.
Een trotse, weerbare hond met een respect afdwingend uiterlijk.

Kleur

Zwart en de zeldzame kleur Peper en Zout

Schofthoogte

Tussen 60 cm en 70 cm

Ogen

Middelgroot, ovaal, naar voren gericht, donker en met een levendige uitdrukking.
Oogleden goed gesloten.

Vacht

Het haar moet draadachtig hard zijn en dicht ingeplant. Het bestaat uit een dichte onderwol en in geen geval te korte, harde dekhaar, dat goed aanligt. Het dekhaar is ruw, lang genoeg om de textuur aan te kunnen tonen en is noch ruig, noch golvend. Het haar aan de benen heeft de neiging niet zo hard te zijn. Op de schedel en aan de oren is het kort. Als typisch kenmerk geldt een niet te zachte baard aan de voorsnuit en borstelige wenkbrauwen, die de ogen licht overschaduwen.

Staart

Natuurlijk gedragen staart.

Overige

 

Rasindeling

Rasgroep 2: Pinschers en schnauzers, molossers, berg- en sennenhonden
» Sectie Pinschers en schnauzers

Een bijdrage van : Kroeske, Trea

Forum Pinschers en schnauzers, molossers, berg- en sennenhonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Charming Csilla van de Telgthoeve
Blazing Bracha van de Telgthoeve
Silver Senator Visard
Silver Senator Victorious Zaïra
Falkoen di Felinissima
Silver Senator Oprah's Femke

Fokkers

van de Telgthoeve Riesenschnauzers p+z

van de Telgthoeve Riesenschnauzers p+z Liefhebbers en fokkers van de zeldzame Riesenschnauzer p+z

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden