vorige pagina.

Schafpudel

Schafpudel

De Schafpudel is ook wel bekend als Hütepudel. Hij hoort bij de oudste Duitse herdershonden. Het is een vriendelijke hond, ze zijn graag bij je en ook met andere dieren zijn er geen problemen, ze kunnen met allemaal overweg. Het zijn aanhankelijke honden en ook temperamentvol. Ze houden de roedel graag bij elkaar en vinden het heerlijk als je samen met hen gaat fietsen of hardlopen.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Veel bewegen is belangrijk voor dit ras. Ze houden graag de kudde bij elkaar en ze voelen zich helemaal top als zij zich fysiek mogen uiten. Het is dan belangrijk dat deze honden veel bij je mogen zijn, want ze zijn erg trouw en aanhankelijk. Sporten is voor de Schafpudel ook een leuke bezigheid, te denken aan flyball en frisbee. Samen sporten kan goed met dit ras, je krijgt een echt maatje!

Karakter

Apporteren is voor deze honden een leuke bezigheid, zo kunnen ze hun energie kwijt en zijn zij ook fysiek even bezig. Ze vinden het fijn als ze veel mogen bewegen en ze doen graag dingen met je samen, je kunt dan ook samen gaan hardlopen en samen gaan fietsen, ze houden graag de kudde bij elkaar en zijn dan ook echte gezelschapshonden die goed samen kunnen met kinderen.

Gebruik/functies

De Schafpudel wordt voornamelijk ingezet als arbeidshond van de schaapsherder.

Lichaamsbeweging

Het ras heeft veel beweging nodig, ze hebben een goed uithoudingsvermogen en zijn het liefst de hele dag buiten aan het rennen.

Verzorging

Borstelen is zeker aan te raden vanwege de lange vacht.

Omgang met kinderen

De Schafpudel kan goed overweg met kinderen, ze hebben een lief karakter.

Geschiedenis

Het is al een zeer oud ras, ze werden ingezet als arbeidshond van de schaapsherder. Het zijn ook goede gezelschapshonden, erg trouw.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De oren van dit ras zijn vrij lang en mogen hangen opstaan of gedragen worden als klaporen. De honden hebben een krachtig schaargebit. De hals van dit ras is erg sterk en ze hebben geen losse keelhuid.

Kleur

De kleur van de vacht is wit, zwart of schimmel, ook combinaties zijn mogelijk.

Schofthoogte

De schofthoogte van de Schafpudel reu is tussen de 50 en 60 cm en een teefje wordt tussen de 45 en 55 cm groot.

Ogen

De ogen van dit ras zijn groot en ze kijken rustig uit de ogen.

Vacht

De vacht is lang en warrig, verzorging zeker wel gewenst.

Staart

De staart van de Schafpudel lang en wordt laag gedragen, borstelen wel aan te raden.

Overige

Het ras is erg lenig. Ze bewegen graag en hebben dan ook veel energie. Ze zijn graag onder de mensen en ze bewegen het liefst de hele dag door.

Rasindeling

Overig
» Sectie Niet erkende rassen

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Overig

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden