vorige pagina.

Schapendoes

Schapendoes

De Schapendoes is een hond die hoort bij de herdershonden. Het is een erg levendige hond, daarnaast is de hond ook erg vrolijk en intelligent. De honden kunnen goed samen met kinderen en ook met andere honden. Het zijn ook erg waakse honden, innig en trouw en kunnen erg gehecht raken aan mensen. De honden zijn hartstikke gek op kinderen en zij vinden het heerlijk om samen te mogen spelen. De honden worden gemiddeld 12 jaar oud en wegen ongeveer 15 kg. De honden zijn groot en lijken daarom ook zwaar maar het meeste wat zij hebben is haar. De vacht van deze honden is erg warrig, alle kleuren vacht zijn bij deze honden toegestaan. De honden hebben veel beweging nodig, het liefst dan ook een huis met een tuin zodat zij de energie kwijt kunnen. De honden moeten iedere dag geborsteld worden en ook gekamd, sla je het een keer een week over dan heb je de volgende keer extra veel werk, want de vacht kan gaan knopen. De honden hebben lang haar wat goed bijgehouden moet worden. Het zijn echte gezelschapshonden.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De honden zijn erg lief voor kinderen en ook met andere honden kunnen zij erg goed. De honden zijn dol op levendige mensen zodat zij lekker mee kunnen bewegen!

Karakter

De honden zijn levendig, lekker actief en intelligent. Ze houden er van om lekker te kunnen bewegen en zijn zeer waaks. Ook met kinderen gaan ze erg goed, de honden hebben ruimte nodig zodat zij zich goed kunnen bewegen.

Gebruik/functies

De honden zijn geschikt als herdershond en ook als gezelschapshond.

Lichaamsbeweging

De honden bewegen zich snel voort en zijn erg levendig, een aantal keer per dag flink wandelen is iets wat zij echt nodig hebben.

Verzorging

Borstelen en kammen daar zijn de honden niet altijd dol op maar het is bij deze honden echt nodig. Het is vrijwel dagelijks nodig om het goed bij te kunnen houden.

Omgang met kinderen

De Schapendoes is goed voor kinderen en is erg gek op hen!

Geschiedenis

De honden zijn geschikt als herdershond en worden nu veel als gezelschapshond gebruikt.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden lijken heel breed gebouwd maar ze hebben maar korte poten en een flinke dos haar. De oren worden naar beneden gedragen en de staart staat gelijk aan de achterpoten en wordt ook hangend gedragen.

Kleur

De kleur van de vacht kan uit alle tinten van grijs tot zwart bestaan, de voeten zijn vaak lichter van kleur.

Schofthoogte

De honden zijn gemiddeld 50 cm hoog, de teven zijn iets kleiner 40 tot 47 cm.

Ogen

De ogen van de honden zijn donker van kleur maar niet altijd goed zichtbaar vanwege de flinke haarmassa bij de Schapendoes.

Vacht

De vacht van de honden is dicht, de honden hebben lang haar en het is erg warrig. Borstelen en kammen is iedere dag dan ook nodig.

Staart

De staart van de honden wordt naar beneden gedragen en is erg harig. De honden moeten flink geborsteld worden.

Overige

De honden vragen veel aandacht van de baas wat betreft de vacht.

Rasindeling

Rasgroep 1: Herdershonden en veedrijvers
» Sectie Herdershonden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Herdershonden en veedrijvers

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Leden foto's

Besos ( I Besos di Rosa Van Hoefflaecken's Coco )
Ròsa ( Ròsa Ke-sera Van Hoefflaecken's Cocó)
Ke-sera de Cocó's Hijo
Hijo ( Archimede Hijo Van Hoefflaecken's Cocó )
Cocó

Fokkers

Van Hoefflaecken's Cocó

Van Hoefflaecken's Cocó Hier leven 4 generaties Schapendoes en 2 generaties Gos d'Atura Català samen in volledige harmonie. De Schapendoes-reu Hijo is de held en beschermer van al "zijn" dames. Alle honden hebben op shows overal ter wereld fantasrtische ...

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden