vorige pagina.

Schillerstövare

Schillerstövare

De Schillerstövare hoort bij de dashonden en de lopende honden. Het is een ras dat erg aanhankelijk is, ze zijn erg lief en het zijn goede jachthonden, zeker in de sneeuw doen zij het erg goed. Ze zijn erg lief voor kinderen en hebben veel beweging nodig. De reu is ongeveer 60 cm groot en de teef 57 cm, het zijn over het algemeen dan ook vrij grote jagers.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De raskenmerken waar het ras om bekend staat zijn het trouwe karakter en het goede uithoudingsvermogen. Het zijn echte jagers en ze zijn erg aanhankelijk en lief, zeker met kinderen zijn het zeer lieve honden. De honden hebben grote oren die naast de kop hangen en meestal zijn ze zwart met roestbruin van kleur. De reuen zijn over het algemeen wat groter dan de teven maar dat scheelt niet veel, de reuen zijn 60 cm en de teefjes ongeveer 57 cm.

Karakter

Er is niets mis met het karakter van de Schillerstövare, ze zijn lief, aanhankelijk en trouw. Ze zijn zeer geschikt voor gezinnen met kinderen omdat de honden zo lief zijn. Het zijn honden die veel moeten bewegen, jagen zit er echt in en wordt dan ook zeker aangeraden als je er een aan gaat schaffen. Ook achter de bal aanrennen vinden zij heerlijk!

Gebruik/functies

Zeer goede jachthonden, ook in de sneeuw, maar ze kunnen ook als huishond worden gehouden.

Lichaamsbeweging

Het jagen zit er bij de Schillerstövare echt in, veel bewegen is bij deze honden dan ook van groot belang. Het is zeker zo belangrijk dat zij niet in een flatje worden gehouden maar dat zij een tuin hebben waar zij de energie kwijt kunnen.

Verzorging

De vacht van de honden is kortharig, daarom is er niet veel verzorging nodig.

Omgang met kinderen

De Schillerstövare kan goed overweg met kinderen, een zacht karakter en erg trouw. De honden zijn ook erg lief en aanhankelijk voor kinderen, ze rennen graag achter hen aan en zeker met een bal spelen vinden zij geweldig, mede omdat het jagen er zo in zit.

Geschiedenis

Het jagen is wat deze honden graag doen. Vroeger en nu waren het goede jagers en het zijn nu ook huishonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan redelijk hoog op de poten, ze worden gemiddeld 60 cm groot (reu) en de teef ongeveer 57 cm. Dat scheelt niet zoveel van elkaar. Het zijn honden met een staart die naar beneden wordt gedragen en de oren hangen naast de kop.

Kleur

De kleur van de vacht is veelal zwart met roestbruin.

Schofthoogte

De schofthoogte van de teef is gemiddeld 57 cm en de reu is wat groter, namelijk 60 cm.

Ogen

De ogen van de honden zijn donker van kleur en kijken je echt aan.

Vacht

De vacht van de honden is kortharig en daarom hebben zij maar weinig lichaamsverzorging nodig.

Staart

De staart van de honden is smal en wordt naar beneden gedragen, bij de aanzet is de staart wat breder en voller.

Overige

De honden zijn lief voor kinderen, jagen graag en hebben dan ook veel beweging nodig. Een tuin is als je de Schillerstövare aan wilt schaffen zeker zo belangrijk!

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Lopende honden en zweethonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden