vorige pagina.

Segugio italiano

Segugio italiano

De Segugio italiano is een ras dat hoort bij de dashonden en de lopende honden. Het is een zeer levendige hond, ze zijn gehard, rustig en onafhankelijk. De honden worden gemiddeld 58 cm groot, de teefjes zijn een stuk kleiner. De vacht van deze honden is vaak ruwharig of kortharig. Vaak zijn de kleuren wildachtig en zwart met roestbruin.

Algemeen beeld

Raskenmerken

De raskenmerken van de Segugio italiano zijn dat ze grote oren hebben die naast de kop worden gedragen, het zijn onafhankelijke honden maar wel erg lief en rustig. Daarnaast zijn het ook levendige honden. Als zij overdag de energie goed kwijt kunnen zijn het prima honden voor binnen te houden. Ze hebben een tuin nodig waarin zij overdag lekker kunnen rennen zodat zij de energie goed kwijt kunnen.

Karakter

Het karakter is goed, het zijn lieve en rustige honden maar ook levendig. Het jagen zit er in waardoor zij de energie ook goed kwijt moeten kunnen. Lekker achter de bal aanrennen is dan ook wat de honden zeker nodig hebben. Met kinderen gaan ze goed en ze kunnen elkaar mooi moe maken.

Gebruik/functies

Goede jachthonden, ook geschikt als huishond als zij de energie maar kwijt kunnen.

Lichaamsbeweging

Het jagen zit er in, daarom is het bewegen voor hen dagelijks van groot belang. Lekker een eind door de bossen wandelen en achter de bal aanrennen dat is waar de Segugio italiano van houdt.

Verzorging

De vacht is kort en heeft daarom geen speciale verzorging nodig.

Omgang met kinderen

Het ras kan goed overweg met kinderen, ze zijn lief maar ze kunnen ook onafhankelijk zijn en lekker hun eigen gang gaan.

Geschiedenis

Het zijn goede jachthonden van nature, nu zijn het veelal huishonden en waakhonden, ook voor de jacht worden ze nog wel eens ingezet.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De Segugio italiano is een ras dat hoog op de poten staan, gemiddeld zijn ze 58 cm groot. De oren zijn groot en hangen naast de kop. Ze hebben zwarte ogen die recht op het doel afkijken.

Kleur

De honden zijn wildachtig van kleur, maar ook zwart met roestbruin komt vaak voor.

Schofthoogte

De reuen zijn ongeveer 58 cm groot en de teefjes zijn vaal wat kleiner.

Ogen

De ogen van de Segugio italiano zijn donker van kleur en een beetje amandelvormig, de honden kijken soms wat triest, maar zijn echt gericht op hetgeen hen interesseert.

Vacht

De vacht van deze honden is ruwharig of kortharig, ze hebben dan ook niet veel verzorging nodig als het over de vacht gaat.

Staart

De staart van deze honden is bij de aanzet wat dikker dan aan het einde. De punt is het meest dunne van de staart bij de Segugio italiano.

Overige

Het zijn onafhankelijke honden, ze zijn dan ook graag op zichzelf en bewegen zich graag. Een tuin is voor deze honden dan ook zeker aan te raden.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Lopende honden en zweethonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden