vorige pagina.

Silken Windhound

Silken Windhound

De Silken Windhound staat ook wel bekend als zijdewindhond. Het is een zeer zeldzaam ras en ze komen uit Amerika. Deze honden horen bij de categorie windhonden. Het zijn echte renhonden, bewegen doen zij maar al te graag. Dit hebben zij ook nodig want het uithoudingsvermogen van deze honden is erg goed. Als je veel tijd doorbrengt kun je een mooie band opbouwen met dit ras, ze zijn goed op te voeden.

Algemeen beeld

Raskenmerken

Het ras is eenvoudig in de opvoeding. Het zijn echte ren- en show honden. Ze zijn ook erg speels en intelligent. Je kunt hen alles het beste leren op een positieve manier met belonen, een ruwe aanpak werkt bij deze honden niet. Het wordt vrij grote honden, gemiddeld zo'n 60 cm hoog. Ze hebben lange haren en hebben een goed uithoudingsvermogen.

Karakter

Het karakter van de Silken Windhound is goed, ze zijn lief, speels en rustig als zij binnen zijn. Ze hebben wel de nodige beweging nodig omdat het echte renhonden zijn. Het is van belang dat deze honden daarom iedere dag volop kunnen bewegen en het liefst ook mee kunnen doen aan de rensporten zodat zij even uit kunnen rennen.

Gebruik/functies

Het zijn echte renhonden, maar ook showhonden.

Lichaamsbeweging

Het ras staat bekend om het rennen, de sport waar zij zo graag aan mee doen. Bewegen is voor hen dan ook belangrijk.

Verzorging

De verzorging van de vacht vraagt veel tijd, de vacht is lekker zacht maar ook lang, borstelen, kammen, het is bij dit ras allemaal nodig en het liefst dagelijks of om de dag.

Omgang met kinderen

De Silken Windhound heeft een lief karakter en kan goed overweg met kinderen.

Geschiedenis

Het ras werd voor de eerste keer gefokt door Francie Stull, dit is een ervaren Amerikaanse fokster van Barzois and Deerhounds. Het zijn echte ren- en show honden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

Dit ras staat hoog op de poten, ze zijn maximaal 60 cm hoog en rennen graag. Ze kunnen omdat ze zo weinig wegen snel bewegen en hun uithoudingsvermogen is goed. De oren worden wat hangend en een beetje omhoog gedragen en de staart wordt vaak tussen de poten gedragen.

Kleur

Alle tekenen en kleuren zijn bij dit ras toegestaan.

Schofthoogte

De schofthoogte van de Silken Windhound 47 tot 60 cm.

Ogen

De ogen zijn donker van kleur.

Vacht

De vacht van dit ras is lekker zacht, het voelt echt aan als zijde.

Staart

De staart is erg harig, wordt vaak tussen de poten gedragen. Vaak denken mensen hierdoor dat het wat verlegen/bange honden zijn.

Overige

De Silken Windhound staat bekend als windhond, ze kunnen hard lopen en hun uithoudingsvermogen is erg goed, ze rennen graag en doen mee aan wedstrijden en shows.

Rasindeling

Overig
» Sectie Niet erkende rassen

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Overig

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden