vorige pagina.

Srpski gonic

Srpski gonic

De Srpski gonic staat ook wel bekend als de Servische hond. Het ras komt uit Joegoslavië. Ze worden gemiddeld 48 cm groot en wegen ongeveer 20 kg. Het zijn echte jachthonden. Ze hebben dan ook veel beweging nodig, in de tijd dat het jachtseizoen voorbij is, is het belangrijk dat deze honden toch hun energie kwijt kunnen dus een goede baas - hond relatie is van groot belang!

Algemeen beeld

Raskenmerken

Ze staan bekend om het jagen, dit doen zij dan ook erg graag. De oren hangen naast de kop, de staart is smal en wordt vaak naar beneden gedragen. Het zijn honden met een goed uithoudingsvermogen en bewegen is dan ook iets dat zij het liefst de hele dag doen. Het jachtseizoen is voor deze honden de mooiste periode van het jaar, dan kunnen zij namelijk helemaal los gaan.

Karakter

Het ras heeft een goed karakter, jagen is iets wat zij graag doen en waar ze alles voor over hebben. Het zijn ook erg trouwe honden, je kunt dit al zien als je de honden in de ogen kijkt. Ze kunnen erg aanhankelijk zijn, maar met kinderen moet je altijd goed opletten, het zijn voornamelijk jachthonden, maar ze kunnen ook als gezelschapshond maar socialiseer ze altijd goed.

Gebruik/functies

Jagen hoort bij dit ras. Het zijn echte jachthonden.

Lichaamsbeweging

Ze hebben volop beweging nodig, het jagen zit er echt in bij de Srpski gonic. Ook buiten het jachtseizoen is volop bewegen voor deze honden belangrijk.

Verzorging

De verzorging is minimaal, de vacht is namelijk erg kort.

Omgang met kinderen

Het is belangrijk de Srpski gonic te laten wennen aan kinderen als zij deze niet gewend zijn, goed socialiseren speelt hierin een grote rol.

Geschiedenis

Het ras is afkomstig uit Joegoslavië en het zijn echte jachthonden. Ze stammen waarschijnlijk af van de Aziatische speurhonden.

Uiterlijke kenmerken

Lichaamsbouw

De honden staan stevig op de poten, ze wegen ongeveer 20 kg en zijn ongeveer 48 cm groot. Het zijn erg flexibele honden en ook erg snel. Ze hebben een goed uithoudingsvermogen, ze hebben een echt jacht postuur.

Kleur

De kleur van de vacht is veelal zwart, met bruin. De rug is vaak pikzwart en dan loopt het langzaam over in bruin.

Schofthoogte

De schofthoogte is bij de reu en de teef gemiddeld 48 cm, maar vaak zijn de teefjes iets kleiner.

Ogen

De ogen van de Srpski gonic zijn donker van kleur, ze kunnen erg aanhankelijk en lief kijken.

Vacht

De vacht is kort en daarom is er niet zoveel verzorging nodig, alleen in de rui periode is borstelen aan te raden.

Staart

De staart is smal en wordt vaak naar beneden gedragen. Afhankelijk van de houding van de hond.

Overige

Jagen is voor de Srpski gonic van groot belang. Het jachtseizoen is voor hen dan ook de mooiste periode van het jaar.

Rasindeling

Rasgroep 6: Lopende honden en zweethonden
» Sectie Lopende honden
» » Subsectie Middenslag lopende honden

Een bijdrage van Hondenrassen.nl

Forum Lopende honden en zweethonden

Mijn hond Benji, een Friese stabij van 11 jaar, is helaas overleden. Oorspronkelijk wilde ik er een pup bij nemen, maar dat kan dus niet meer. Nu ben ik op zoek naar een stabij pup, hoeft niet raszuiver, of een vergelijkbaar ras.
antwoord
Hallo Ik heb nog geen hond, maar ben op zoek. Wij waren een aardig eind toen bleek dat onze zoon van 10 allergisch is voor honden. Nu lees ik veel over hondenallergie en heb diverse mensen met hond + allergie gesproken. Het is duidelijk dat er hypo ...
antwoord
Ik heb een beagle van 26 weken en onlangs al onze inspanningen lukt het ons niet om hem zinderlijk te maken. We zetten hem altijd buiten of gaan met hem lopen na dat hij uit de bench komt of gegeten heeft maar hij lijkt het niet te snappen. Soms ...
antwoord
Hoi, Mijn dierenarts raad mij aan om meer Omega-3 te geven aan mijn hond. Omega-3 zou op veel zaken een positief effect hebben (hartaandoening, haaruitval, hersenontwikkeling). Zodoende heb ik Toshi Omega-3 met multivitamines gekocht ...
antwoord
mijn chow chow komt bij Ilona en Gerwin Biesheuvel van Gameren vandaan uit een brabants dorp Wijk en aalburg. Hele lieve mensen die een hart voor dieren hebben. Hondjes zien er heel goed uit, goed sociaal opgevoed, en dat merk je echt in ...
antwoord
Ik ben Manon, wij hebben een Amerikaanse Staffordshire van bijna 2. Hij heet Bink. Het is Een enorme lieve enthousiaste en super aanhankelijke hond. Hij hoort echt bij de familie, en we zijn allemaal heel erg gek op hem. Ik zou graag positieve ...
antwoord
Start nieuw berichtnaar forum

Jouw hond, vereniging of bedrijf hier?

Wil je een vermelding op deze pagina of je hond laten zien? Meld je dan aan voor een gratis account!

Aanmelden